StoryEditor

Ako postupovať, ak sa uchádzate o príspevok pre farmárov

22.08.2016, 17:23
Autor:
kokkok

1. Sledujte web apa.sk a mpsr.sk

Zverejňujú sa na nich konkrétne výzvy na projektové zámery, ako aj výzvy na predkladanie žiadostí.

2. Najprv sa zvykne vyhlásiť výzva na projektový zámer, ale nemusí to byť vždy

Na webe vyplníte formulár, ktorý predložíte v jednom origináli. Nezabudnite na podpis štatutára žiadateľa alebo úradne splnomocnenej osoby. Označte právnu formu v súlade s číselníkom uvedeným v prílohe príručky (detailný návod nájdete v pokynoch na vyplnenie projektového zámeru, ktoré sú súčasťou výzvy). V zámere musíte uviesť: kto ho predkladá; na realizáciu akého projektu sa má príspevok poskytnúť; kto bude projekt realizovať; aké ciele sa projektom dosiahnu.

3. Niekedy sa nevyhlási výzva na projektový zámer, ale priamo výzva na predkladanie žiadostí

Na webe vyplníte predpísaný formulár. V pokynoch nájdete návod. Pri doručovaní musí byť podaný včas a vo forme určenej vo výzve. Nezabudnite pripojiť povinné prílohy, ich poradie musí súhlasiť s poradím uvedeným v zozname. Predkladá sa uložený spolu s povinnými prílohami v pevnom šanóne. Prílohy sa do spisu žiadosti vkladajú zostupne, zhora nadol, navrchu bude formulár projektového zámeru a nasledovať budú povinné prílohy podľa poradia v projektovom zámere. Každá príloha je založená zvlášť vo fóliovom euroobale – ak to technicky nie je možné v euroobale, použijete iný vhodný spôsob podľa vlastného uváženia.

4. Výzva môže byť otvorená alebo uzavretá

Pri otvorenej sa informácia o tom, že sa plánuje ukončiť pre vyčerpanie prostriedkov, musí zverejniť najneskôr 15 pracovných dní pred plánovaným uzavretím výzvy. Pri uzavretej výzve je v prípade predkladania projektových zámerov lehota minimálne 30 pracovných dní. O výsledku vašej žiadosti dostanete správu z agentúry poštou. Odložte si ju, keďže pri dvojkolovom výbere je povinnou prílohou žiadosti o príspevok.

5. Ako podať vyplnenú kompletnú žiadosť

– osobne

– doporučene poštou

– kuriérskou službou

Zdroj: Príručka pre žiadateľov, APA

01 - Modified: 2024-04-18 13:07:01 - Feat.: - Title: Vláda vyčlení stovky miliónov eur na rozvoj verejnej dopravy na Slovensku 02 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 03 - Modified: 2024-04-12 14:52:28 - Feat.: - Title: V ohrození sú nemocnice aj trať na východe. Kmec tvrdí, že otázky o zrušenej špeciálnej prokuratúre zodpovie 04 - Modified: 2024-04-12 13:25:29 - Feat.: - Title: Čerpanie eurofondov zo starého programového obdobia je na úrovni vyše 100 percent, hlási ministerstvo financií 05 - Modified: 2024-03-21 11:24:33 - Feat.: - Title: Eurofondy chceme čerpať efektívnejšie než v minulosti
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 07:03