Dreamstime
StoryEditor

Cez Vianoce si oddýchnite čo najlepšie. Tieto tipy vám s tým pomôžu

21.12.2016, 23:00
Autor:
soksok
V práci nenechajte náročné projekty nedokončené. Plánujte si všetko vopred.

Vianoce sa blížia a každý si ich chce užiť čo najlepšie. Stránka Lifehacker prináša nadčasové tipy, ako si užiť sviatky a poriadne si pritom oddýchnuť od pracovných povinností. Vyskúšajte ich.

4 tipy, ako si cez Vianoce čo najlepšie oddýchnuť:

  • V práci si upracte

V kanceláriách vládne tesne pred sviatkami väčšinou uvoľnená atmosféra. Napriek tomu by ste sa mali posnažiť, aby ste pri odchode domov za sebou nenechali kopu nedokončenej práce, prípadne neporiadok na stole.

Urobte všetko pre to, aby za vami zostal čistý stôl. Dobrý pocit z vykonanej práce tiež získate, keď si nenecháte náročné projekty a dôležité telefonáty na nový rok. Myšlienky na prácu by vám znepríjemňovali celé sviatky.

  • Darčeky nakúpte v predstihu

Hoci sa to nezdá, aj nakupovanie vianočných darčekov môže byť relax. Ak keď nie ste fanúšik preplnených nákupných centier a obchodov, kúpte všetko, čo sa dá, online na webe.

Ak ale predsa len potrebujete navštíviť aj kamenný obchod, vyberte si správny čas. Buď sa na lov darčekov vydajte skoro ráno, alebo naopak tesne pred záverečnou. Pri nákupoch oceníte aj pohodlnú obuv.

  • Stanovte si ciele

Predstava týždňového ničnerobenia je veľmi lákavá, ak ale patríte k aktívnejším ľuďom, rýchlo sa vám to zunuje. Aj keď je dôležité užiť si oddych, pravdepodobne si Vianoce užijete viac, keď budete oddychovať aktívne. Zapojte okrem mysle aj svoje telo! Zacvičte si, zašportuje a večer prečítajte zaujímavú knihu.

  • Rozplánujte si nákupy jedla

Dopredu si rozplánovať, koľko a dokedy zjete, je umenie. Ak máte doma mrazničku, nakúpte si potraviny do zásoby a naplňte ju. Oceníte to neskôr, keď nebudete musieť navštíviť preplnené obchody a supermarkety.

Zdroj: Lifehacker

01 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-05 12:19:23 - Feat.: - Title: Čokoláda, koláčiky či kolový nápoj: Častú chuť na sladké prekabátite niekoľkými spôsobmi 04 - Modified: 2024-03-29 09:33:04 - Feat.: - Title: Dovolenka s deťmi: Viete, ako by mala vyzerať, aby si ju naplno užili všetci? 05 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 05:26