StoryEditor

Ktoré sú najlepšie platené práce z domu? Čo bola zábava, môže zarábať

09.01.2017, 23:01
Autor:
(msa)(msa)(zk)(zk)
Pracovať z domu a dostať dobre zaplatené, nemusí byť žiadna utópia. Stačí, ak dokážete presvedčiť zamestnávateľa, že sa mu spolupráca s vami oplatí.

 Rastúci trend v ponuke „home office“ zaznamenávame aj na Slovensku. "Súvisí s narastajúcou dominanciou internetu vo všetkých sférach života.  Vzniká   množstvo pracovných príležitostí, nových pracovných pozícií, ktoré možno vykonávať z domu a na internete," hovorí Lucia Dítětová, manažérka úseku trhu práce a ľudských zdrojov spoločnosti TREXIMA Bratislava.

K trendu sa pridali strední aj menší zamestnávatelia

Prvenstvo v tejto oblasti mali a ešte stále majú nadnárodné spoločnosti, ktoré priniesli túto formu práce aj na Slovensko. Dnes už ale odvážne home office  využívajú aj naši malí a strední zamestnávatelia, ktorých manažéri upriamili pozornosť na výsledky práce.  Veľkou výhodou takéhoto zamestnávania je jednoznačne úspora času, úspora nákladov na fyzické pracovné miesto a takmer žiadne lokalizačné prekážky. Podľa Lucie Dítětovej ešte donedávna pretrvával trend „radosti z práce doma". Dnes si už ľudia uvedomujú, že ide síce o pohodlie domova pri práci, ale tento druh práce nesie so sebou aj množstvo nástrah a problémov. Stále častejšie sa využíva viac ako doplnok, alebo zamestnávateľom poskytovaný benefit v určenom rozsahu, aby zamestnanec nebol úplne izolovaný od pracovného prostredia a tímu, v ktorom pracuje.

Ktoré povolania majú najvyššie odmeny pri práci z domu

Podľa výšky mzdy jednoznačne dominujú: práce v oblasti informačných technológií, finančníctva, prekladateľstva, reklamy a marketingu. „Väčšinou funguje priama úmernosť medzi mierou kreativity, efektívnosti, samostatnosti, jedinečnosti a náročnosti práce a rastúcou ponúkanou mzdou,“ zdôrazňuje Lucia Dítětová.

Najväčší nárast pracovných ponúk formou práce z domu je v oblasti informačných technológií, ide o rôzne analytické činnosti, poradenstvo, programovanie, testovanie, SEO, vývoj a projektovanie.
Druhou významnou oblasťou je podpora zákazníkov. V tejto oblasti dominuje chat, e-mail a telefonická podpora. Mnohé firmy majú e-shopy a denne riešia množstvo zákazníckych požiadaviek, ktoré sa už zväčša riešia cez pracovné pozície na home office.

Dominanciu podľa vyjadrenia Lucie Dítětovej majú v tejto oblasti aj konzultačné a poradenské služby, kde typickým príkladom je účtovníctvo, reklamné činnosti, marketing, právne poradenstvo a pod. Zaujímavou oblasťou najmä pre mladú generáciu sú pracovné ponuky napríklad  v oblasti správy sociálnych sietí, čo využívajú firmy na prezentáciu svojich služieb, produktov a aktivít. To, čo bola doposiaľ zábava a relax, sa pretaví do práce, ktorá je užitočná.
Netreba zabudnúť ani na výrobu a predaj „hand made“ výrobkov, doučovanie, prekladateľstvo a pod. 


Lukratívne pracovné pozície, ktoré zamestnávateľom prinášajú vysokú pridanú hodnotu majú aj patričné ohodnotenie. Ktoré profesie sú hitom a navyše, nebudete mať ani núdzu o dobrý plat, priemerne okolo dvetisíc eur mesačne?

Obchodný riaditeľ

Chcete vytvárať obchodnú a odbytovú stratégiu vašej firmy? Ako obchodný riaditeľ budete reprezentovať firmu a neobíde vás ani zodpovednosť za jej obchodné výsledky. Táto práca si vyžaduje starostlivosť o istú oblasť územia z tzv. domácej kancelárie, s výnimkou toho, keď sa potrebujete stretnúť na osobný rozhovor so súčasnými a budúcimi klientmi.

Softwarový inžinier

Táto práca vyžaduje, aby ste mali cenné znalosti programovania. Vyvíjať programy môžete predsa kdekoľvek, stačí vám na to počítač a pripojenie na internet. Dokonca nemusíte ani pracovať z domu. Vašou kanceláriou môže byť aj kaviareň. Ak si však myslíte, že budete pracovať menej, ste na omyle. Podľa štatistík 17 percent softvérových inžinierov pracuje týždenne vyše 50 hodín.

Analytik trhu

Sú vašou záľubou marketingové analýzy a poradíte aj s množstvom čísiel? Vašou úlohou na tejto pozícii býva zistiť, ktoré služby a produkty sa najlepšie v najbližšie dobe predajú, kto ich bude kupovať a za akú cenu. A keďže firmy chcú vždy poznať účinnosť svojich marketingových kampaní a obchodných stratégií, o prácu sa báť nemusíte.
 
Finančný manažér

Mnohé firmy sú naklonené tomu, aby ste účtovné procesy riadili z domu. Takouto formou môžete úzko spolupracovať napríklad s audítormi, konzultantmi či účtovníkmi. Aj pri tomto zamestnaní vám stačí počítač a internet. Kontrolovanie peňažných tokov, príprava finančných výkazov a analýz... to všetko zvládnete z domu. Samozrejme, potrebujete mať na to dostatočné vzdelanie, poznať legislatívu a dokázať načas dodávať do firmy potrebné dáta.
 
Regionálny riaditeľ

Priťahujú vás výzvy a práca v perspektívnom a rýchlo sa rozvíjajúcom odbore? Sektor bankovníctva a poisťovníctva môže byť pre vás tým pravým. Ak si poradíte s budovaním externého tímu a dokážete rozvíjať zverený región, byť zodpovedný za výsledky a monitorovanie plnenia stanovených cieľov, prečo to neskúsiť. Prácu z domu vám ľahko umožnia, ak im prinesiete dobré výsledky.

01 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 02 - Modified: 2024-04-11 14:56:08 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Slovensko si musí s Ukrajinou vymieňať dáta k organizovanému zločinu 03 - Modified: 2024-04-11 13:47:14 - Feat.: - Title: Slovensko a Ukrajina podpíšu dohodu k práci rodinných príslušníkov diplomatov 04 - Modified: 2024-04-11 13:02:49 - Feat.: - Title: Spolupráca Slovenska a Ukrajiny v oblasti jadrovej bezpečnosti sa posilní, krajiny podpísali dohodu 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
14. apríl 2024 08:58