Tomáš DruckerTASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Zo špičkového centra v Bratislave odchádza 11 zdravotníkov. Idú do súkromného zariadenia, ktoré patrí Pente

25.08.2017, 10:50
Autor:
TASRTASR

V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave podalo výpoveď 11 zdravotníkov. Sú medzi nimi špičkoví lekári aj sestry z oblasti intervenčnej rádiológie a diagnostiky.

Výpovede sú platné k 1. novembru tohto roka, "tento tím" by sa mal presunúť do súkromného centra Medissimo spadajúceho pod finančnú skupinu Penta. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD), "ktorý to započul".

"Nepovažujem to za náhodu, budem konať personálne," uviedol Drucker.

Takúto situáciu považuje za zlyhanie zo strany NÚSCH. "Budem zisťovať, prečo k takejto situácii došlo," uviedol Drucker s tým, že sa to bude pýtať manažmentu nemocnice. Drucker má informácie, že zdravotníci nemali byť spokojní s technickým vybavením v NÚSCH.

"Netvrdím, že tam neboli problémy, ale aby to vyústilo až do takejto situácie..., to je priveľa," uviedol. Drucker podľa svojich slov nedovolí, aby odchod zdravotníkov pocítil pacient.

"Lebo ide o špičkové pracovisko, budem to prešetrovať," uviedol. Chce podniknúť opatrenia, aby k takejto situácii do budúcnosti nedošlo.

Drucker sa chce bližšie pozrieť na to, do akej miery bola "táto činnosť" koordinovaná.

Odmietame akúkoľvek spojitosť s medializovanými hromadnými výpoveďami zamestnancov Národného ústavu srdcovo-cievnych chorôb v Bratislave. Ani jeden zo spomínaných zamestnancov neprechádza do spoločnosti ProCare, alebo do inej spoločnosti patriacej pod skupinu Penta Investments. Spoločnosť CINRE, ktorú zastupoval MUDr. Ivan Vulev (jeden z doktorov, ktorý dali výpovede), nás oslovila pri hľadaní vhodných priestorov na dlhodobý komerčný prenájom. Keďže nemocnica s poliklinikou Medissimo takýmito priestormi disponovala, s CINRE sme sa dohodli na nájomnom vzťahu. Okrem nájomného vzťahu nie je naša skupina akokoľvek spojená s aktivitami CINRE a jej predstaviteľov,“ píše sa v reakcii Penty.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-23 17:07:06 - Feat.: - Title: Slovenskí pacienti vraj chodia k lekárom viac než treba. Pravda však môže byť inde, pomohli by dve opatrenia 03 - Modified: 2024-04-18 15:00:32 - Feat.: - Title: Druhá fáza zatvárania pohotovostí sa blíži. V hre je stále aj skrátenie ordinačných hodín 04 - Modified: 2024-04-18 09:04:52 - Feat.: - Title: Poliklinika Břeclav s. r. o. 05 - Modified: 2024-04-18 07:08:26 - Feat.: - Title: Pacientom hrozia poplatky. "Zajacovky" by obmedzili návštevy lekára, v ich počte sme lídrom v únii
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 19:54