StoryEditor

O zmysle a dobrom príklade

14.09.2006, 00:00

Úplatky nedávam. Aj keď mám za sebou dva pôrody, dlhodobú liečbu, jednu ťažkú a dve ľahšie operácie, zatiaľ som prežila aj bez nich. Bez toho, aby odo mňa vo vrecku niekomu pribudli peniaze navyše za niečo, čo nemám zaručené.
Motívom, prečo to nerobím, však nie je len moje presvedčenie alebo osobná odvaha. Stretla som viaceré pacientky a pacientov, ktorí, hoci hovorili, že zaplatili. Napriek tomu dopadli horšie, ako "radoví pacienti.".
Čo povedať starej žene, keď deň pred operáciou odovzdá v bielej obálke viacročné úspory a pred operáciou zistí, že lekár, alebo lekárka ani neprišli do práce, lebo už mali naplánovanú dovolenku. Ako pomôcť mladej matke, ktorá v pôrodných bolestiach čaká, že jej manžel do nemocnice dovezie v noci a vlastným autom "všimným" motivovaného lekára. Iní lekári ju síce strážia, ale kým môžu, držia sa stranou. Veď je "primárova" a do jeho rajónu sa nechodí.
Úplatkárstvo samo osebe je nezmysel. Za "službu" platíte vysokú cenu vopred a bez toho, aby ste mohli reklamovať. Možno sa to mnohým vidí naivné, ale verím, že veci môžu fungovať aj bez zbytočnej finančnej iniciatívy. Ozaj. Som dobrý príklad, prečo nedávať úplatky
.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 23:06