Bol by som veľmi nerád, ak by sme zvyšovali dane, povedal po zverejnení nových dát minister financií Eduard Heger.TASR
StoryEditor

Heger: Slovensko už nemôže byť eldorádom pre daňových podvodníkov

11.06.2020, 10:59
Autor:
domadoma
Minister financií predstavil plánované zmeny v daňovom poriadku. Sústrediť sa chce na podnikateľské prostredie.

"Chceme urobiť viacero dôležitých zmien. Chceme nastaviť daňové zákony tak, aby motivovali ľudí platiť dane, lebo budú za to odmeňovaní a budú vidieť, že za ne dostávajú kvalitné služby," povedal dnes na tlačovej konferencii minister financií Eduard Heger. Snahou jeho rezortu je vyrovnať sa kvalitou služieb súkromného sektoru. 

Preto dnes oznámil plánované zmeny v daňovom poriadku. Podľa Daniely Klučkovej, generálnej riaditeľky sekcie daňovej a colnej správy na na ministerstve financií, sa zmeny budú opierať o tri piliere.

Prvým je daňový index, "je ako Columbova žena, všetko o ňom vieme, ale nikto ho nevidel," povedala Klučková. Druhou oblasťou je účinnejšia daňová kontrola, konkrétne vykonávanie simultánnej daňovej kontroly. "Tieto už majú nejakú realizáciu, ale iba vo vzťahu k zahraničiu," povedala Klučková.

"Tretia nosná téma je register diskvalifikácie. Je to niečo, čo už existuje, zatiaľ je v ňom evidovaných 262 fyzických osôb, ale otvára možnosť aj pre iné organizácie, našou snahou je dostať tam také subjekty, ktoré si neplnia svoje daňové povinnosti," dodala.

"Nie sú to naše peniaze, peniaze vlády, sú to vaše peniaze, a našou úlohou je sa o ne starať," povedal minister financií. Veľkým problémom je podľa neho podnikateľské prostredie, v ktorom zastávame.

Heger tiež hovoril o skupine parazitov, ktorá využíva služby na úkor občanov. "Budeme nekompromisne postihovať všetkých tých, ktorí dane neplatia a ktorí okrádajú občanov. Slovensko už nemôže byť naďalej eldorádom pre daňových podvodníkov," povedal.

"Videli sme, že tu bol rovní a rovnejší, toto musí skončiť," povedal Heger. "Už tu nebudú žiadni kočnerovci, žiadni bašternákovci," dodal.

01 - Modified: 2024-04-18 16:08:21 - Feat.: - Title: Lídri Únie prerokovali možnosti posilnenia konkurencieschopnosti únie. Štáty majú výhrady k úprave daní 02 - Modified: 2024-04-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Platenie daní má prejsť revolúciou. Štát chce odbremeniť firmy od záťaže týkajúcej sa státisícov zamestnancov 03 - Modified: 2024-04-10 08:14:02 - Feat.: - Title: Daň zo sladených nápojov je istá. Pomôže nám v boji proti pandémii obezity? 04 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Seriál o pôde a majetku 05 - Modified: 2024-03-19 08:09:30 - Feat.: - Title: Daňová smernica BEFIT má kritikov. Argumentujú suverenitou štátov aj odchodom podnikov z EÚ
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 17:43