StoryEditor

Siemens preberá tretiu najväčšiu IT firmu

05.12.2007, 16:11
Tretia najväčšia spoločnosť na slovenskom trhu IT riešení a služieb Siemens IT Solutions and Services, s.r.o. (SITS) zanikne. Do konca ďalšieho obchodného obdobia ju do svojej štruktúry chce zahrnúť samotná skupina Siemens.

Bývalú a premenovanú spoločnosť Siemens Business Services medzi vrcholné priečky slovenského IT rebríčka dostala aj spolupráca so softvérovým vývojovým domom Siemens Program and System Engineering.

Spojená IT skupina, ktorá dnes u nás zamestnáva viac ako 1 530 ľudí, dosiahla v uplynulom roku obrat takmer štyri miliardy korún. Pod strechou Siemens, s.r.o. sa však ocitne iba pôvodná Siemens IT Solutions and Services, ktorá bude pôsobiť do 1. októbra budúceho roku so svojím nezmeneným názvom. Samostatne Siemens ITS v tomto roku utŕžila takmer 2, miliardy korún.

Technologický koncern totiž k zmenám vo vlastných radoch pristupuje celosvetovo. Ich cieľom má byť sústredenie zdrojov a vytváranie obchodných príležitostí v zdravotníctve, energetike či priemysle. Slovenskými prioritami Siemensu so staro-novými posilami bude aj realizácia projektu elektornického mýta za skupinu dodávateľov Satways či zákazka na výrobu vlakových súprav priamo na Slovensku. K zefektívneniu doterajšieho fungovania Siemensu má pritom napomôcť spolu so Siemens ITS aj pričlenenie spoločnosti SAT Automation. Podľa Tomáša Kráľa, hovorcu koncernu na Slovensku, má terajších štyridsať pracovníkov pôsobiť najmä v divízii energetiky.

Ostatné divízie majú rovnako dostať podporu práve z prichádzajúceho Siemens ITS. "V rámci Siemensu sa vytvorí samostatný tím, ktorý bude úzko spolupracovať na IT projektoch viacerých divízií, pričom bude realizovať aj vlastné projekty," tvrdí Kráľ. Preskupených by tak celkovo malo byť terajších zhruba 500 odborníkov, ktorý umožnia Siemensu koncentrovať IT služby a pod jednu strechu.

Reorganizačné zmeny sa však Siemensu dotkli už aj v uplynulom obchodnom období.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:55