StoryEditor

Prehlad správ

30.12.2003, 23:00

"Treba vedieť, že pán Tibor Mikuš, ako vtedajší riaditeľ Slovenských elektrární (v nich bola integrovaná aj SEPS), podpísal na 17 rokov zmluvy s nemenovanou zahraničnou spoločnosťou o využití prenosovej kapacity na poľskom a maďarskom profile. Aj preto je táto cezhraničná kapacita čiastočne vyblokovaná."


"Pre mňa je zásadná schopnosť nominanta rozumieť podnikaniu. Ide o spoločnosti, ktoré sú v rámci svojich obchodno-dodávateľských vzťahov v trhovom prostredí. Preto by tam mali byť ľudia, ktorí už vlastnia či zastupujú spoločnosti a sú zvyknutí na rýchle a dynamické rozhodovanie. Úradníci by mali vykonávať to, za čo sú platení na ministerstve."

"Spojenie v prípade výmeny akcií ČEZ a SE by znamenalo iba medzikrok v privatizácii SE. My by sme v dohľadnom čase očakávali za podiel v takomto komplexe vyššiu sumu ako keby sme predávali iba podiel v SE. Toto očakávanie sa však môže a nemusí naplniť. Výmena akcií je jedna z alternatív, o ktorej budeme uvažovať, ale v kontexte s inými ponukami. Môžeme k nej pristúpiť, keď iné ponuky nebudú atraktívne. Viem si predstaviť aj ponuku, ktorá je lepšia, podrobnosti teraz nebudem uvádzať."

"Obe alternatívy -- predaj iba konvenčných aktív a predaj vcelku chceme čo najdlhšie udržať v hre. Preto zatiaľ nie je isté, či napríklad niektoré jadrové aktíva vyčleniť. Dôležité budú záväzné ponuky investorov, po tom, čo vykonajú v spoločnosti due diligence, prihliadneme aj na odporúčanie privatizačného poradcu a rozhodujúci bude aj súhlas veriteľských bánk."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 09:15