23.01.2008, 23:00

Regina Ovesny-Straka
predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka
Riadi najväčšiu banku na Slovensku. Predsedníčkou jej predstavenstva sa stala v apríli 2001 po vstupe rakúskej Erste Bank do Slovenskej sporiteľne. Je Rakúšanka, no na Slovensku našla druhý domov. "Cítim sa tu veľmi dobre, rada tu pracujem a musím povedať, že som na Slovensku viac doma ako v Rakúsku, špeciálne z pracovnej stránky."
Na Slovensku pôsobí od roku 1994. Najskôr bola členkou predstavenstva a hovorkyňou Creditanstalt, a. s., Bratislava. V roku 1999 po fúzii Bank Austria s Creditanstalt sa stala predsedníčkou Predstavenstva Bank Austria Creditanstalt Slovakia, a. s.
Svoju bankovú kariéru odštartovala v roku 1982 v Creditanstalt Bankverein, Viedeň. Začínala na oddelení vzťahov s verejnosťou, v roku 1985 prešla na oddelenie služieb obyvateľstvu a v roku 1992 sa stala vedúcou pobočky vo Viedni.
V Slovenskej sporiteľni priamo zastrešuje oblasť retailového bankovníctva, marketingu, komunikácie a ľudských zdrojov. Koordinuje aj projekt zavedenia eura v banke. "Príprava na euro je priorita Slovenskej sporiteľne. Tak, ako prechod na novú menu zvládlo Rakúsko či iné krajiny Európskej únie, určite to bez problémov zvládnu aj obyvatelia Slovenska. O tom vôbec nepochybujem."
Od roku 2001 je prezidentkou Slovenskej bankovej asociácie. Počas jej pôsobenia dosiahla Slovenská sporiteľňa najlepšie výsledky vo svojej histórii, ekonomický týždenník TREND ju v roku 2007 vyhlásil za manažérku roka. "To nie sú moje úspechy. Sú to úspechy ľudí, ktorí pracujú v Slovenskej sporiteľni. Ja môžem dať smer, ovplyvniť stratégiu a vytvárať dobré podmienky na prácu. Úspechy však robia ľudia. Najväčším úspechom banky za posledné roky je, že sa zmenila z ťažkopádneho kolosu na banku, ktorá sa o klienta a jeho potreby aktívne stará. "

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 00:57