StoryEditor

Taliani varia, čo práve majú

26.08.2009, 00:00

Posledný diel školy varenia sa nedá venovať inej, ako obľúbenej talianskej kuchyni. Dnes pre vás recept na ľahký a letný dezert vybral známy šéfkuchár Marcel Ihnačák, ktorý sa preslávil najmä svojím pôsobením v reštaurácii u Jamieho Oliviera.
"Taliani nevaria iba to, čo práve chcú, ale to, čo práve majú,“ vyvádza z omylu Ihnačák a zároveň dodáva, že práve kvôli dokonalej čerstvosti je veľmi dôležité vedieť, aké potraviny majú práve na Apeninskom polostrove sezónu. Také mascarpone sa však dá považovať za nadčasové, takže ak (tak ako Taliani) práve teraz máte nejaké poruke a nájdete aj čerstvé jahody, skúste dnešný recept. Je pravda, že sezóna jahôd sa už síce skončila, o to viac však môžete využiť svoju kreativitu a nahradiť ich iným čerstvým ovocím.
Príprava mascarpone krému s jahodami nevyžaduje žiadnu špeciálnu zručnosť, stačí sa len pridržiavať návodu a ľahký a chutný dezert je o pár minút na svete.

Mascarpone krém s jahodami
receptúra na 5 porcií

Ingrediencie:
šľahačka, 50 g
mascarpone, 400 g
práškový cukor, 100 g
vanilkové struky (pozdĺžne rozkrojené a vyčistené) 2 ks
čerstvé jahody 250 g

Postup prípravy:
Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Do misy dáme mascarpone, cukor, vanilku a všetko spolu vareškou premiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačku a zľahka spolu ešte raz všetko premiešame. Pred podávaním vychladíme v chladničke a podávame s jahodami alebo iným čerstvým ovocím.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. december 2025 15:00