StoryEditor

Prokuratúra registráciu potvrdila

07.07.2004, 00:00
Medializovaná iniciatíva Slovenskej asociácie ochrany rastlín (SACR) proti postupu Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKSUP) pri registrácii prípravkov na ochranu rastlín sa neskončila úspešne.

Medializovaná iniciatíva Slovenskej asociácie ochrany rastlín (SACR) proti postupu Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKSUP) pri registrácii prípravkov na ochranu rastlín sa neskončila úspešne. SACR, ktorá zastupuje významných zahraničných výrobcov prípravkov na ochranu rastlín, podala podnet proti porušeniu platnej legislatívy v prípade vydania registrácie na pesticídy pre spoločnosť ISAS Chemicals Slovakia. Bratislavská krajská prokuratúra po preskúmaní podnet zamietla. "Krajská prokuratúra zistila, že v tomto prípade neboli porušené zákony, a teda nie je dôvod revidovať platnú registráciu," uviedla pre HN hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. "Na základe rozhodnutia prokuratúry zastavilo správne konanie v tejto veci aj ministerstvo pôdohospodárstva," povedal generálny riaditeľ sekcie poľnohospodárstva, potravinárstva a obchodu ministerstva pôdohospodárstva Ladislav Dobos.
ÚKSUP -- proti ktorého rozhodnutiu aktivity SACR smerovali, neposkytoval prokuratúre nijaké vysvetlenia, iba dokumentáciu, o ktorú požiadala, hovorí riaditeľka registračného úradu Anna Vitáriusová. Podľa platných predpisov totiž ÚKSUP nemôže na základe podnetu prešetrovať registrácie, ktoré vydal, to je v kompetencii ministerstva, prípadne prokuratúry.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 15:51