StoryEditor

Slováci vyvinuli špeciálny počítač

25.06.2012, 00:00
Prešovská firma známa výrobou registračných pokladníc expanduje na nové trhy.

Prešovská spoločnosť Elcom pokračuje v budovaní druhého oporného piliera svojej produkcie. Spoločnosť známa vo svete ako výrobca registračných pokladníc vyvinula druhú generáciu svojho špeciálneho „all in one“ počítača.

Druhá generácia
Po priemyselnom počítači Uniq PC predstavila svetovej verejnosti na špecializovanom veľtrhu Computex na Taiwane jeho druhú generáciu Uniq PC19.

Drhú generáciu tohto špeciálneho počítača sme sa rozhodli uviesť na trh práve vďaka novým technológiám atraktívnym pre cieľové segmenty tohto produktu, či už ide o maloobchod, hotely, reštaurácie a kaviarne alebo o firmy pôsobiace v oblasti logistiky a zdravotníctva,“ hovorí Anton Artim zo spoločnosti Elcom. Medzi zákazníkov využívajúcich Uniq PC patria aj inštitúcie štátnej a verejnej správy. 

Najmä na export 
Prvá generácia Uniq PC má svojich zákazníkov nielen v Kanade, v Nórsku, vo Švajčiarsku, v mnohých štátoch Európskej únie, ale aj na Ukrajine, v Rusku a Austrálii. 

Ku kľúčovým vlastnostiam nového počítača patrí mechanická odolnosť a vodeodolnosť, aby sa mohol využívať aj na prašných, či inak ťažko dostupných pracoviskách. K najväčším konkurentom Elcomu v tomto segmente patria nemecká firma Kontron či taiwanský Advantech.

Podľa Antona Artima medzi najväčšie konkurenčné výhody slovenského počítača patrí výhodná kombinácia kľúčových vlastností, medzi ktoré patria mechanická odolnosť, pasívne chladenie, variabilita fixácie v rôznych prevádzkových podmienkach, dotyková obsluha a vysoký výkon pri nízkych prevádzkových nákladoch. Spoločnosť Elcom v súčasnosti zamestnáva vo vývoji dvadsiatku zo svojich 155 pracovníkov. Registračné pokladnice firma vyváža do vyše 50 krajín sveta. Medzi jej najväčšie odbytiská patria krajiny Európskej únie, Kanada a Spojené štáty americké, ale aj vysoko konkurenčné trhy v Hong-Kongu a Singapúre. Export v súčasnosti tvorí približne štvrtinu celkovej produkcie spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 02:36