StoryEditor

Dunajský fond CEF vyhlásil prvú grantovú výzvu

26.01.2016, 23:00
Autor:
redred

V rámci prvej dotačnej výzvy nadačného programu Stredoeurópskej nadácie (CEF) Dunajský Fond sa žiadatelia o grant môžu uchádzať o prostriedky v celkovej výške 30 000 eur.

Výzva je zameraná na finančnú podporu verejnoprospešných projektov a kultiváciu verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja, vrátane Malého Dunaja.

Ako upozornil Juraj Tedla z CEF, o grant sa môžu uchádzať neziskové organizácie s ucelenými projektmi alebo aj čiastkovými aktivitami, ktoré sú súčasťou ich dlhodobejších projektov. "Projekty musia napĺňať niektorý z cieľov Charty Dunajského fondu - bližší kontakt s riekou, bohatší život na rieke, plynulejší a príjemnejší pohyb pri, prípadne na rieke či spojenie prostredníctvom rieky so susedmi a ďalšími štátmi alebo mestami," pripomenul Tedla.

Žiadosti je možné podať do 29. februára. Podrobné podmienky grantovej výzvy a formuláre sú na webovej stránke www.dunajskyfond.sk.

Grantové žiadosti vyhodnotí odborná porota, pozostávajúca z členov Kruhu poradcov Dunajského fondu, ktorý tvoria osobnosti pôsobiace v urbanizme, architektúre, environmentálnej oblasti, ako aj osobnosti podieľajúce sa na tvorbe podujatí mestského a komunitného života a športovo-rekreačných aktivít na rieke. "Konkrétnu výšku podpory úspešných žiadostí bude schvaľovať Správna rada Stredoeurópskej nadácie a zoznam úspešných žiadateľov bude známy najneskôr do 15. apríla," dodal zástupca
CEF.

Prvú dotačnú výzvu nadačného programu Dunajský fond podporila Nadácia VÚB, VÚB Banka a SLOVNAFT, a. s.

Po realizovanej prvej výzve plánuje CEF vyhlásiť v spolupráci s prispievateľmi Dunajského fondu ďalšiu grantovú výzvu.

Dunajský fond je otvorenou neziskovou platformou, ktorá združuje finančné, nefinančné a ľudské zdroje pre rozvoj verejnoprospešných aktivít a verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja, vrátane Malého Dunaja.


 

01 - Modified: 2008-01-22 14:49:54 - Feat.: 0 - Title: Kašický odvolával kvôli spornému obstarávaniu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 17:46