StoryEditor

Košice nechcú klub. V hre je súkromník

29.10.2013, 23:00
Košický obchod. Mesto vystupuje z futbalového klubu, aby postavilo štadión. Futbal hľadá nového investora.

Košické mestské zastupiteľstvo dalo tamojšiemu futbalu novú nádej. Pozemky, na ktorých má stáť nový futbalový štadión, berie späť do vlastných rúk. S jasným zámerom. Pohnúť projektom, ktorý sa roky odkladá a štadión za desať miliónov začať stavať. „Mali sme jediný cieľ. Získať späť mestské pozemky, ktoré boli kedysi vložené do MFK, aby v budúcnosti, keď budú peniaze na výstavbu štadióna, sa na nich mohlo stavať,“ potvrdil HN primátor Košíc Richard Raši. Štadión by sa tak mohol začať stavať hneď po tom, čo mesto splatí svoje záväzky. Mesto z futbalového klubu vystupuje. Svoj podiel pri tom odovzdáva druhému akcionárovi – Blažejovi Podolákovi. Len na určité obdobie. Pred uzavretím je vraj dohoda s novým investorom. V hre má byť podľa v košických poslancov IT gigant T-Systems.

 

Bude to T-Systems?

„Hľadáme pre klub investora. Ideálna by bola firma ako T-Systems, oslovili sme aj Košický samosprávny kraj,“ povedal člen finančného výboru mesta Košice Emil Petrvalský. Tomu, že by novým investorom v klube mohla byť nemecká IT firma, nahráva aj zdržanlivé vyjadrenie Blažeja Podoláka. „Samospráva to nebude. Rozjednanú mám dohodu so súkromným investorom,“ naznačil zatiaľ 50-a čoskoro 100-percentný majiteľ MFK Košice Blažej Podolák. Meno investora podľa jeho slov zverejní najneskôr do pol roka. Tak dlho by malo rokovanie o podmienkach pokračovať. Spoločnosť T-Systems sa nám k možnému vstupu do košického futbalu nestihla do uzávierky vyjadriť.

 

Blažej Podolák súhlasí

Podľa Richarda Rašiho, Emila Petrvalského aj ďalších poslancov mestského zastupiteľstva je vystúpenie mesta z futbalového klubu vykúpením pre futbal aj Košice. Ako hovoria, mesto postaví spolu so štátom štadión, ktorý môže slúžiť okrem športu aj pre rozvoj kultúry v Košiciach. Klub sa zas ozdraví a začne sa riadiť trhovými princípmi.

Súhlasí aj Blažej Podolák. „Je to vlastne naša spoločná dohoda. Mesto si vezme pozemky pre stavbu štadióna, klubu ostanú pozemky, ktoré predáme na to, aby sme splatili dlh,“ pokračuje šéf košického klubu. Pozemky v susedstve budúceho štadióna chce kúpiť známy podnikateľ Miroslav Remeta a jeho firma CI Regio. Za 3,5 milióna eur dostane pozemky pod známym trhoviskom Blšák.

 

Splatia dlhy

Remeta chce pri štadióne stavať obchodný komplex, alebo pozemky ďalej „vyobchodovať“ s novým developerom. Blažej Podolák to označil za hotovú vec. Peniaze by podľa jeho slov mohli na účet klubu prísť do jedného mesiaca. Potvrdzuje to aj prešovský podnikateľ Miroslav Remeta. „Kroky mesta sa obchodu s pozemkami netýkajú. S klubom sme sa dohodli na odkúpení pozemkov, ktoré futbalovému klubu ostanú,“ potvrdil pre HN Miroslav Remeta. MFK Košice tento obchod zachráni pred konkurzom. Ten mu hrozil, ak by v najbližších mesiacoch klub nezaplatil veriteľom viac ako trojmiliónovú sekeru.

01 - Modified: 2005-08-15 20:30:57 - Feat.: 0 - Title: Profesorov v školstve pribúda, ale starnú
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:49