StoryEditor

Csáky: spor o oceľ by sa mohol vyriešiť v januári

07.01.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Vicepremiér Pál Csáky očakáva, že do konca januára by sa mohol definitívne vyriešiť spor Slovenska a Európskej komisie o nadprodukciu ocele U.S. Steel Košice. O kompromisnom návrhu bude dnes rokovať s predstaviteľmi oceliarskej firmy a nasledujúci pondelok v Bruseli s európskym komisárom pre konkurenciu a súťaž Mariom Montim.
"Som pripravený ísť ešte raz do konca mesiaca do Bruselu a stretnúť sa s pánom komisárom Günterom Verheugenom, kedy dúfam, že už padne finálne rozhodnutie," povedal včera Csáky. Podľa neho sa budú hľadať také formy kompenzácie, ktoré vyhovujú obidvom stranám. "Preto rokujem paralelne aj s U.S. Steel, aj s Európskou komisiou," dodal Csáky.
V súvislosti s nedostatkami v oblasti slovenského pôdohospodárstva, ktoré kritizovala Európska komisia, plánuje Csáky uskutočniť v januári kontrolný deň na príslušnom ministerstve. Nedostatky sa týkajú zaostávania pri budovaní Pôdohospodárskej platobnej agentúry a administratívneho a kontrolného systému, ako aj pri modernizácii potravinárskych podnikov v súvislosti s hygienickými normami. "Chcem urobiť všetko preto, aby do konca apríla tieto problémy boli odstránené," povedal Csáky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 00:17