StoryEditor

V Davose bude problémy riešiť elita. Z biznisu i filmu

21.01.2014, 23:05

Marissa Mayer

Šéfka Yahoo bude v Davose diskutovať o možných problémoch v roku 2014 a ich dosahu na globálnu ekonomiku. Pod jej vedením prešlo Yahoo niekoľkými drastickými zmenami vrátane redizajnu stránky či uvedenia nového e-mailového systému. Akcie spoločnosti však od nástupu Marissy Mayer do vedenia vzrástli o 160 percent. Okrem funkcie riaditeľky Yahoo Mayer pôsobí aj vo vedení Walmartu a je aktívnym biznis anjelom.

Nouriel Roubini

Americký ekonóm Nouriel Roubini je jedným z najznámejších ekonomických prorokov súčasnosti. Svojím negatívnym a pesimistickým postojom a názormi si vyslúžil prezývku Dr. Skaza. Pôsobí ako profesor na Yale a Newyorskej univerzite, je tiež poradcom vo vláde Baracka Obamu. V septembri 2006 sa mu pritom ekonómovia Medzinárodného menového fondu smiali. Varoval totiž pred krachom realitného trhu, ropným šokom, prudkým poklesom dôvery spotrebiteľov a nakoniec hlbokou recesiou. Predpovedal príchod finančnej krízy oveľa skôr než ktokoľvek iný, čím si neskôr vyslúžil bezmála status ekonomickej celebrity a proroka.

Sheryl Sandberg

Výkonná riaditeľka Facebooku bude v Davose hovoriť o väčšom zastúpení žien v riadiacich pozíciách. Ako dvojka vo Facebooku a bývalá viceprezidentka Googlu s tým má bohaté skúsenosti. Od marca 2008 riadi v spoločnosti Facebook obchodnú činnosť, predaj, marketing, ochranu súkromia a komunikáciu.

Matt Damon

„Dobrý Will Hunting“ sa v Davose zúčastní ako spoluzakladateľ Water. org, neziskovej organizácie, ktorá pracuje na transformácii komunít v Afrike, južnej Ázii a Strednej Amerike tým, že poskytuje ľuďom prístup k pitnej vode. Akadémiou ocenený herec a filantrop bude v Davose diskutovať o inovatívnych prístupoch a riešeniach pri získavaní pitnej vody. O tejto téme písal aj v ročenke Svet 2014, ktorú HN vydali v spolupráci s magazínom The Economist, a ktorá je stále v predaji.

Princ Andrew

Tretie dieťa britskej kráľovnej a piaty v rade na následníka trónu Spojeného kráľovstva. Vojvoda z Yorku je pravidelným návštevníkom Svetového ekonomického fóra. Princ bude v Davose hovoriť o ekonomických a sociálnych úspechoch Británie, za ktoré vďačí investíciám do vzdelania, vedy a podnikania.

Christine Lagarde

Výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu je základnou postavou Davosu. Hneď po svojom nástupe do MMF musela bojovať s dlhovou krízou v Európe a svojím nekompromisným prístupom k zadlženým krajinám pomohla naštartovať chorľavejúcu globálnu ekonomiku.

Jamie Dimon

Riaditeľ americkej investičnej banky JPMorgan Chase bude patriť medzi hviezdy Davosu. Jeho semináre bývajú vyvrcholením celého ekonomického fóra. V roku 2013 prekvapil svet svojou chválou na adresu Federálneho rezervného systému. Podľa Dimona Fed v roku 2008 zachránil po páde banky Lehman Brother globálny bankový systém.

01 - Modified: 2005-12-14 14:27:14 - Feat.: 0 - Title: Fondom pomohlo oslabenie koruny
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 03 - Modified: 2024-03-24 10:59:30 - Feat.: - Title: Šéf exportérov: Prezident má otvárať dvere našim firmám v zahraničí. Doteraz sa to nedialo, sú demotivovaní 04 - Modified: 2024-03-15 10:15:00 - Feat.: - Title: Problémy s peniazmi, ale aj kvalitou áut. Ani druhý pokus automobilky Fisker nevychádza 05 - Modified: 2024-03-08 09:28:23 - Feat.: - Title: Dokonalý biznis plán? Dvojica študentov prespáva v nehnuteľnostiach, aby majiteľom ukázali, že v nich nestraší
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 20:57