StoryEditor

Bieda s gatrolístkami. Jeden týždeň v mesiaci si môžete obedy platiť zo svojho

11.05.2022, 17:15
  • Od začiatku mája sa zvýšila hodnota stravných lístkov.
  • Reštauráciám výrazne stúpli náklady na suroviny, energie a dodanie tovaru.
  • Dotácia pracujúcim na menu nepostačuje.

Populárny hostinec pri bratislavskej Medickej záhrade láka zákazníkov bohatou ponukou tradičných pokrmov z domácej kuchyne. Pred pandémiou stálo obedové menu v reštaurácii Omama Shop Café štyri a pol eura. V súčasnosti napríklad za cesnakovú polievku a tradičné „vepřo-knedlo-zelo“ zaplatia ľudia takmer šesť eur. Nemuselo to byť posledné zdražovanie. „Ceny menu aj jedálneho lístka budeme musieť zase zvýšiť,“ pripúšťa majiteľka Veronika Muranyiová. Gastroprevádzkam výrazne stúpli výdavky na suroviny, energie a dodanie tovaru.

Náklady im skokovo narástli

Na zdražovanie stravovania reagoval aj štát. Od začiatku mája zvýšil zamestnancom minimálnu hodnotu gastrolístkov z 3...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Stratíte 15 percent hmotnosti: Ide o najúčinnejšie lieky na chudnutie histórie, tvrdí prednosta diabetológie 02 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kto chce pribrať, nech drží diéty: Ako správne chudnúť? Prečítajte si návod na získanie správnej hmotnosti 03 - Modified: 2024-03-20 09:10:35 - Feat.: - Title: Sladené nápoje pravidelne pije každý tretí Slovák, sladkosti je každý druhý. V tomto sme sa však zlepšili 04 - Modified: 2024-03-19 15:00:00 - Feat.: - Title: Prestať diétovať, učiť sa jesť: Imunita je o správnych rozhodnutiach, tvrdí odborníčka 05 - Modified: 2024-03-18 12:05:12 - Feat.: - Title: Slovenka je riaditeľkou z nórskeho Woltu a hovorí: Teplé obedy tu neexistujú, domov si doručujú aj náradie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 02:39