Premiér Eduard Heger a podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík. FOTO: TASR/Martin Baumann 
StoryEditor

Scheuch plánuje v Prievidzi rozšíriť výrobu za 6,2 milióna eur, od štátu dostane daňové úľavy. Pribudnú aj nové pracovné miesta

15.06.2022, 12:23
Autor:
TASRTASR

Plánovaná investícia pomôže vytvoriť dostatočné kapacity na spracovanie vstupného materiálu - oceľového plechu, výroby a montáže zariadení a zároveň zvýšiť konkurencieschopnosť technologickým náskokom.

Spoločnosť Scheuch, ktorá je dcérskou firmou rakúskej Scheuch GmbH, plánuje v Prievidzi na rozšírenie výroby investíciu vo výške viac ako 6,2 milióna eur. Zároveň by firma mala vytvoriť do konca tohto roka 20 nových pracovných miest. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý v stredu schválila vláda. Firma od štátu dostane investičný stimul 483 887 eur vo forme úľavy na dani z príjmu.

"Cieľom investičného zámeru prijímateľa je rozšírenie výrobných kapacít o novú generáciu elektrofiltra, technologicky a priestorovo rozšíriť výrobu a zlepšiť automatizáciu prepojenia výrobných procesov," uviedol rezort hospodárstva v schválenom návrhu. Plánovaná investícia pomôže vytvoriť dostatočné kapacity na spracovanie vstupného materiálu - oceľového plechu, výroby a montáže zariadení a zároveň zvýšiť konkurencieschopnosť technologickým náskokom.

Skupina Scheuch je medzinárodným technologickým lídrom na trhu vo vysokoúčinnom odstraňovaní prachu a škodlivín nachádzajúcich sa v znečistenom vzduchu a spalinách prostredníctvom svojich odprašovacích zariadení. Celkový obrat skupiny predstavoval vo finančnom roku 2020/2021 výšku 230 miliónov eur s 1100 zamestnancami, pričom svoje zastúpenia má v Rakúsku, Thajsku, Francúzsku, Švédsku, USA, Rusku, Nemecku a Slovensku prostredníctvom výrobnej spoločnosti Scheuch, s. r. o.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:05