StoryEditor

ThyssenKrupp sa nemôže zbaviť oceliarní

22.09.2013, 13:11
Autor:
TASRTASR
Najväčším nemeckým oceliarňam sa nedarí predať nevydarené americké pobočky.

ThyssenKrupp, najväčšie nemecké oceliarne, sa tak ľahko nezbavia svojich stratových oceliarní v Brazílii a Severnej Amerike, ako dúfali. Agentúra DPA cituje vyjadrenie predsedu správnej rady koncernu Heinricha Hiesingera pre dnešné vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, v ktorom uviedol: "Podcenili sme potrebný časový priestor špeciálne v prípade Brazílie; predaj trvá dlhšie, ako sme spočiatku očakávali."     

Vedenie pôvodne predpokladalo, že pre oceliarne v Brazílii nájde kupca do konca mesiaca. V posledný deň septembra sa totiž koncernu skončí hospodársky rok 2012/2013. Hiesinger denníku uviedol, že nebude konať pod časovým tlakom. Odkedy sa protistrana dozvedela o takom termíne, rokovania sa nepohli dopredu z úrovne "medzi štyrmi očami". Koncern sa bude teraz usilovať o predaj oceliarní za prijateľných podmienok.     

Oceliarne v Južnej a Severnej Amerike stáli ThyssenKrupp do 12 miliárd eur. Ide o stavebné a prevádzkové náklady. Zatiaľ sa strata do nevydarených kapacít odhaduje na 3,4 miliardy eur. Podľa Hiesingera nie je ešte jasné, či odpisy budú musieť byť ešte vyššie. Na otázku o zvýšení vlastného kapitálu koncernu, na ktoré trh čaká, Hiesinger odpovedal, že pripravenosť naň jestvuje, "nerozhodlo sa však ešte nič".

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 17:30