StoryEditor

Vojny starých mládencov

24.01.2006, 23:00
Dlhoročný vojnový konflikt pripravil Čečensko o tisícky mužov. Tamojší premiér začal vážne uvažovať, že by sa v krajine malo povoliť mnohoženstvo, pretože mnohým ženám sa prosto nedostáva ženíchov.

Dlhoročný vojnový konflikt pripravil Čečensko o tisícky mužov. Tamojší premiér začal vážne uvažovať, že by sa v krajine malo povoliť mnohoženstvo, pretože mnohým ženám sa prosto nedostáva ženíchov. Tento problém je vo svete ojedinelý, dvaja svetoví giganti si mierovou cestou navodili presne opačné problémy. Čína a India sú najľudnatejšími krajinami sveta a zároveň fabrikami na starých mládencov. Chlapci tam majú stále väčšiu cenu, a tak rodiny narušujú prírodnú rovnováhu dvoch pohlaví v prospech toho silnejšieho. Zašli tak ďaleko, že v Indii sa pre tieto zásahy každý rok nenarodí pol milióna dievčat, ktorých život sa už začal vyvíjať v telách ich matiek. V Číne sa na sto dievčat narodí o dvadsať chlapcov viac. Výsledkom bude čoskoro vyše sto miliónov Číňanov, ktorí si nenájdu manželku, pretože sa im žiadna nenarodila.
Akademici sa nerovnovážnym vývojom v ázijských krajinách znepokojujú už dve desaťročia. Dokonca vznikla špeciálna "bezpečnostná demografia", ktorá sa zamýšľa nad možnými dosahmi tohto vývoja. Jedna z najtemnejších prognóz predpokladá, že sa krajiny s desiatkami miliónov prebytočných mužov rozhodnú zbaviť sa tohto bremena vo vojnových konfliktoch, kde by konečne našli nejaké uplatnenie. Väčšina z nich totiž žije v chudobných vidieckych pomeroch a žiadne veselé vyhliadky ich v živote nečakajú. Vojny kvôli ženám sa viedli už v staroveku, ak sa budú nejaké viesť pre ich nedostatok a z nudy, opäť sa ľudstvo podá vyššie smerom k dokonalosti. Zachráni nás iba to, ak v Ázii príde na chuť malým dievčatkám aj niekto iný než len pedofili.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:18