StoryEditor

Vznikne na Slovensku silný T-Mobile?

12.01.2010, 23:00

Zlúčenie spoločností Slovak Telekom a T-Mobile, na ktoré sa koncern Deutsche Telekom odhodlával niekoľko rokov, sa stáva realitou. Fúzie na trhu telekomunikačných firiem prebiehajú už niekoľko rokov a proces zlúčenia operátora pevných liniek a mobilného hráča prebehol v minulosti aj v susednom Česku. Obe firmy - tak Slovak Telekom, ako aj T-Mobile - by mohli zo spojenia vyťažiť v oblasti úspory nákladov, nemusia potrebovať ani taký veľký počet zamestnancov, ako majú dnes a poskytovať môžu klientom oveľa širšie portfólio služieb a produktov ako predtým.

Jednoducho povedané, môže sa z nich stať oveľa silnejšia firma, ktorá bude pýtať menej peňazí na svoju prevádzku a jej výkon bude rásť. Má to však jedno ale. Spoločnosť, ktorá fúziou súčasných operátorov vznikne, bude musieť pracovať aspoň tak efektívne, ako pracoval efektívnejší z nich, bude musieť vedieť usporiť náklady aspoň do tej miery, do akejto dokázal šetrnejší z nich, získať si nových zákazníkov aspoň tak rýchlo, ako to vedel rýchlejší z nich a jej zamestnanci budú musieť zabudnúť na delenie my a vy. Budú musieť byť už len my, ktorí si privlastnia tie najlepšie pracovné návyky, bez ohľadu na to, ako sa bude nová spoločnosť volať a koľko ľudí z nej odíde. Rýchly rast tržieb a vysoký zisk, ktorý mobilný operátor T-Mobile dokázal na slovenskom trhu s výnimkou minulého krízového roku generovať, by mohli napovedať, že nová spoločnosť sa bude volať T-Mobile, a to aj napriek tomu, že materskou spoločnosťou mobilného operátora je Slovak Telekom. Či sa tak však naozaj stane, ukáže až budúcnosť.

Vladislav Doktor

01 - Modified: 2002-11-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Celkom privátne
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 03:58