StoryEditor

Britský Boots dosiahol nárast tržieb

01.10.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Najväčší britský maloobchodný predajca kozmetiky a drogistického tovaru, spoločnosť Boots Co Plc, oznámil nárast tržieb v druhom kvartáli vo svojej hlavnej sieti predajní Boots the Chemist a potvrdil svoje celoročné očakávania výsledkov. Spoločnosť Boots sa usiluje nanovo posilniť tržby uprostred tvrdej konkurencie zo strany supermarketov špecializáciou svojich produktov a služieb a nedávno tiež zatraktívňovaním svojich obchodov. V priebežnej správe pred zverejnením oficiálnych výsledkov za prvý polrok, ktoré je naplánované na 7. novembra spoločnosť, ktorá vlastní viac než 1 400 obchodov uviedla, že tržby v jej hlavnom obchodnom reťazci vzrástli o 2,5 percenta na báze medziročného priebežného porovnania. Medziročný rast tržieb v rámci Boots the Chemist, ktorý zabezpečuje 85 percent tržieb skupiny, za prvý kvartál dosiahol úroveň 0,9 percenta. Rast tržieb v druhom kvartáli spôsobili nižšie marže na zdravotnícke tovary, ako lieky na výdaj bez receptu.
Rowan Morgan, analytik zo spoločnosti KBC Peel Hunt, poznamenal, že nárast tržieb firmy Boots v druhom kvartáli zabezpečí naplnenie jeho celoročnej predpovede zisku v objeme približne 600 miliónov britských libier. Napriek tomu však ponecháva predajný investičný rating spoločnosti, ktorá musí čeliť čoraz silnejšej konkurencii. Akcie spoločnosti Boots stratili za posledných šesť mesiacov 24 percent zo svojej hodnoty. Generálny riaditeľ spoločnosti oznámil, že spoločnosť bude v tomto roku renovovať približne 300 svojich predajných prevádzok. Proces sa začal začiatkom júla a polovica projektov bude ukončená do októbra. Renovácia predajní, nové produkty a zlepšenie distribúcie tovaru podľa jeho slov budú zabezpečovať čoraz vyššiu úroveň rastu tržieb.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:21