StoryEditor

AWD bude radiť aj Slovákom

18.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Nemecká spoločnosť AWD, ktorá sa zaoberá nezávislým finančným poradenstvom súkromným osobám, oficiálne vstupuje na slovenský trh. V súčasnosti AWD pôsobí už v desiatich európskych krajinách a Slovensko je po Česku, Maďarsku a Chorvátsku ďalšou krajinou bývalého východného bloku, kde sa spoločnosť etabluje.
V súčasnosti pozostáva sieť AWD na Slovensku z troch pobočiek a štyridsaťčlenného tímu poradcov. Cieľom spoločnosti je pritom jej rýchly rast a obsadenie pozície lídra na trhu. "Vstup AWD na slovenský trh je súčasťou stratégie holdingu zamerať sa na rastové trhy v strednej a vo východnej Európe," povedal generálny riaditeľ AWD pre Česko a Slovensko Michal Pyšík.
Firma AWD ponúka klientom nezávislé poradenstvo a finančné plánovanie. Radí im, ako zvýšiť príjmy a znížiť výdavky. "Našou najväčšou prednosťou je nezávislosť. Nie sme majetkovo ani personálne prepojení so žiadnymi konkrétnymi bankami ani inými finančnými inštitúciami, s ktorými spolupracujeme, preto môžeme pre klienta zvoliť to najlepšie riešenie z dostupnej ponuky trhu," dodal Pyšík.
Koncern AWD Holding vznikol v roku 1988 v nemeckom Hannoveri. Vlani dosiahol obrat 633 miliónov eur a hrubý zisk takmer 50 miliónov eur. Služby ekonomických poradcov AWD využíva viac ako 1,7 milióna súkromných klientov. Od októbra 2000 je AWD Holding kótovaný na nemeckej burze.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 06:59