StoryEditor

Hewlett-Packard u nás porastie

18.03.2007, 23:00
Americká spoločnosť Hewlett-Packard začne u nás v najbližších týždňoch hľadať ďalších špecialistov na prácu so softvérovým riešením firmy SAP a so svojimi vlastnými produktmi.

Americká spoločnosť Hewlett-Packard začne u nás v najbližších týždňoch hľadať ďalších špecialistov na prácu so softvérovým riešením firmy SAP a so svojimi vlastnými produktmi. Počet zamestnancov v jej bratislavských operačných centrách by sa mal do konca roka zvýšiť o tristo ľudí.
Slovenské operačné centrá Hewlett-Packardu poskytujú klientom outsourcingové služby v oblasti IT a starostlivosti o servery a siete. Pre firmu dnes u nás pracuje 1 300 ľudí. Na konci roka by ich počet mal dosiahnuť približne 1 600.

Rastie celý sektor
Správa o rozširovaní pobočky koncernu prichádza len niekoľko dní po tom, ako expanziu oznámila slovenská vetva konkurenčného Dellu. Ten chce na Slovensku prijať k súčasným tisícšesťsto ďalších päťsto zamestnancov. Rastie aj bratislavská pobočka IBM, v ktorej už pracuje okolo 2 500 ľudí.
Technologické firmy expanziou na Slovensku pokrývajú silnejúci dopyt najmä v strednej a vo východnej Európe. "Aj tento rok sa sieť našich klientov rozšírila o nových zákazníkov, z čoho vyplýva potreba posilniť tím SAP špecialistov," vysvetľuje manažérka slovenského zastúpenia Hewlett-Packardu pre outsourcingové služby Ursula Cerny.

Treba špecialistov
Počítačová korporácia ponúkne prácu aj čerstvým absolventom škôl so znalosťami IT. Rovnako zaujímaví sú pre nadnárodnú spoločnosť aj uchádzači so stredoškolským vzdelaním a preukázanou praxou. "Nehľadáme len hotových špecialistov. Vieme poskytnúť rast aj pre absolventov. Dôležité je, aby to boli ľudia, ktorí vedia so systémom SAP pracovať aspoň na používateľskej úrovni," dodáva Cerny.
Hewlett-Packard bude prijímať najmä vysoko špecializovaných odborníkov s praxou, plynule ovládajúcich angličtinu a prípadne ďalší svetový jazyk. Na otázku, aké bude ich mzdové ohodnotenie, marketingový špecialista firmy Branislav Makyta stroho odpovedá, že ich platy budú v sektore IT konkurencieschopné.

Spolupráca so školami
Cieľom Hewlett-Packard je zvýšiť aj zamestnanosť žien. Na profesijný rozvoj ľudí v nadnárodnom zamestnávateľovi slúži viacero školení a vzdelávacích programov. Služby v odvetví informačných technológií patria na Slovensku z hľadiska zamestnanosti k jedným z najvýraznejšie rastúcich sektorov.
Podľa Makytu u nás zatiaľ z vysokých škôl vychádza dosť kvalifikovaných pracovníkov. Pripúšťa však, že v budúcnosti môže byť IT špecialistov nedostatok. "Aj preto sa snažíme podporovať vysoké školy a vedecko-odbornú činnosť študentov, ktorí sú našimi potenciálnymi zamestnancami," vysvetľuje Makyta.


01 - Modified: 2003-05-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pripravujeme tému účtovníctvo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:09