StoryEditor

Anketa: Aký model auta ste zlacnili najviac?

06.12.2009, 23:00

Seat -- Martin Balog, marketing
Za posledné obdobie sa najviac zmenila cena vozidla Seat Alhambra, čo však nie je spôsobené len krízou.  Predchádzala tomu zmena modelového radu, pri ktorej prišlo k pomerne výraznej cenovej úprave vyše 20 percent a vzhľadom na plánovaný príchod nového Seatu Alhambra (jeseň 2010) aj postupný "dopredaj" súčasne ponúkaného modelu.

Škoda Auto -- Lucia Busquet, PR manažérka
Najväčšia zmena cien sa odohrala v segmente malých automobilov, do ktorého patrí napríklad Škoda Fabia. Tento segment bol najviac poznačený šrotovným bonusom a ceny automobilov sa museli prispôsobiť požiadavkám deformovanému trhu.

Kia -- Silvia Tajblíková, PR špecialistka
Najväčšie zníženie cenníkovej ceny je možné pozorovať pri modeli Kia Sorento, ktorý klesol o viac ako 17 percent. Pokles je spôsobený celkovým úpadkom segmentu SUV v tomto roku, ktorý najsilnejšie ovplyvnila kríza. Zároveň tento model sa nachádzal v záverečnej fáze svojho životného cyklu, keďže nová Kia Sorento bola uvedená na slovenský trh v novembri 2009, čo tiež ovplyvňuje cenotvorbu vozidla.

Peugeot -- Ivana Orviská, hovorkyňa
Ceny automobilov našej značky sú stále nižšie ako minulý rok. Napríklad Peugeot 107 padol o 15 percent, 207 o šesť percent, 308 o desať percent či 407 až skoro o tretinu. Zároveň však dochádza aj k zmene úrovne výbav pri jednotlivých modeloch -- čiže za nižšiu cenu má klient aj vyššiu výbavu. Uvádzam príklad -- Peugeot 407 1.6HDi  stál pred asi rokom necelých 25-tisíc eur, dnes stojí zhruba 19 400 eur.

BMW -- Milan Stupka, marketingový manažér
V prípade značky BMW sme pripravili pre klientov ponuku na BMW radu 5, kde je aktuálna cena napr. na model 520i zvýhodnená takmer o 25 %. Súvisí to s príchodom novej generácie BMW radu 5 v roku 2010.

AAA Auto -- Vladan Crha, hovorca
Najviac zlacneli predovšetkým veľké luxusné vozidlá a taktiež automobily s veľkoobjemovými benzínovými motormi, pri ktorých sa zákazníci obávajú vysokej spotreby paliva.
 
Darex -- Petr Plevač, hovorca
Vo všeobecnosti najviac klesli ceny drahších automobilov, ktorých cena presahuje hranicu 15-tisíc eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 21:06