StoryEditor

Zisk Volkswagenu sa prepadol

30.10.2002, 23:00
Autor:
(bad)(bad)

Najväčší európsky výrobca automobilov Volkswagen oznámil, že v 3. štvrťroku zaznamenal o polovicu nižší zisk. Hlavným dôvodom zníženia zisku nemeckého automobilového koncernu, ktorý vlastní značky ako Audi, Seat, Škoda a VW, bol slabý dopyt po starnúcich modelových radoch v Európe, Severnej a Južnej Amerike. Podľa mediálnej spoločnosti BBC by sa však situácia v najbližšej budúcnosti mala zmeniť, pretože koncern uvádza na trh niektoré nové modely. Avšak uvedenie nových modelov zaťažilo aj hospodárenie firmy a zisk spoločnosti výrazne klesol.
Čistý zisk Volkswagenu klesol na úroveň 439 mil. eur, pričom ešte v porovnateľnom období minulého roka dosiahol koncern zisk 903 mil. eur. Analytici pritom očakávali zisk na úrovni približne 600 mil. eur. Vzhľadom na to, že zisk koncernu bol pod očakávania analytikov, akcie Volkswagenu budú zaostávať za výkonnosťou akciového trhu a automobilového sektora približne o 3 %. Čo sa týka celoročných výsledkov, spoločnosť by mala dosiahnuť stanovený cieľ v predaji, ako aj v zisku. Podľa informácií predstaviteľov Volkswagenu by sa malo v celoročnom meradle predať približne 5 mil. automobilov a hrubý zisk by mal dosiahnuť 4 mld. eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 18:57