StoryEditor

Bezmäsité mäso dobýja mäsiarstva, už je aj na Slovensku

11.06.2019, 00:00
Svetové firmy sa snažia o vyvinutie dokonalej alternatívy mäsa. Ochutnať ich môžu už aj slovenskí zákazníci.

Sójové fašírky a párky či údené tofu. Na trhu je množstvo alternatív, po ktorých môžu siahnuť ľudia, ktorých jedálniček neobsahuje mäso. Stále sa však pohybujeme v rovine, keď je na prvý pohľad jasné, že ide o potravinu, ktorá mäso nahrádza iba naoko.


Práve preto sa pozornosť niektorých podnikateľov sústreďuje na vývoj sofistikovanejších alternatív – tie vyzerajú ako mäso, chutia ako mäso, využívajú sa ako mäso, no napriek tomu o mäso ani zďaleka nejde. Takýto výsledok možno dosiahnuť dvoma spôsobmi: buď sa mäso „vypestuje“ v laboratóriu z kmeňových buniek zvierat, alebo sa firmy vyberú rastlinnou cestou a snažia sa rôznymi postupmi a receptúrami vytvoriť produkt, ktorý bude na nerozoznanie o...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-11 09:01:14 - Feat.: - Title: Sto rokov rybích lahôdok zo Žiliny 02 - Modified: 2024-03-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacnejšie veľkonočné nákupy? Reťazec zrušil daň z pridanej hodnoty pre stovku základných potravín 03 - Modified: 2024-03-06 09:48:28 - Feat.: - Title: Štát nás dostal do kritickej situácie, tvrdia pekári. Zmena legislatívy sa odráža aj na cenách chleba 04 - Modified: 2024-03-01 12:44:00 - Feat.: - Title: Potravinári môžu žiadať o odvodovú úľavu za marec. Rozšíril sa aj ich okruh 05 - Modified: 2024-03-01 13:47:10 - Feat.: - Title: Mikroténové vrecká z obchodov čoskoro zmiznú alebo si za ne zaplatíme
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:53