Sójové fašírky a párky či údené tofu. Na trhu je množstvo alternatív, po ktorých môžu siahnuť ľudia, ktorých jedálniček neobsahuje mäso. Stále sa však pohybujeme v rovine, keď je na prvý pohľad jasné, že ide o potravinu, ktorá mäso nahrádza iba naoko.
Práve preto sa pozornosť niektorých podnikateľov sústreďuje na vývoj sofistikovanejších alternatív – tie vyzerajú ako mäso, chutia ako mäso, využívajú sa ako mäso, no napriek tomu o mäso ani zďaleka nejde. Takýto výsledok možno dosiahnuť dvoma spôsobmi: buď sa mäso „vypestuje“ v laboratóriu z kmeňových buniek zvierat, alebo sa firmy vyberú rastlinnou cestou a snažia sa rôznymi postupmi a receptúrami vytvoriť produkt, ktorý bude na nerozoznanie o...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.