Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmiIMMOFINANZ
StoryEditor

Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi

15.12.2021, 23:00
Klasické kancelárie či open office sú dnes už za zenitom. Koncept myhive ponúka alternatívu pre všetky typy podnikateľov.

Príchod na ôsmu, odchod o šestnástej a nejako to už len pretrpieť medzi opadanými omietkami či ďalšími znakmi nehostinného prostredia. Pobyt v kancelárii však už našťastie neznamená to, čo v predošlom miléniu. K tomu prispel aj fakt, že portfólium pracovných možností sa značne rozrástlo a dnes sa okrem korporátu môžeme zamestnať aj ako freelancer či člen startupového tímu.

Rôzne nové možnosti vyžadujú vysokú dávku flexibility kancelárskych priestorov. Kým niektorým vyhovuje nevyhradené pracovné miesto v príjemnom prostredí s výborným vybavením, iní preferujú oddelenú miestnosť, v ktorej panuje atmosféra tímovej spolupráce. Najlepšie na tom je, že svoje individuálne potreby môžu naplniť už dnes a to priamo v Bratislave. Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi IMMOFINANZ Ako vo „včelom úle“

Kancelárske priestory koncernu IMMOFINANZ v moderných administratívnych budovách myhive Vajnorská totiž ponúkajú ideálne prostredie pre každý typ podnikateľa. Jednotlivcom umožňujú prenajať si samostatný stôl, menším tímom zase súkromný priestor a k dispozícii sú, samozrejme, aj klasické firemné sídla pre veľké spoločnosti s 20 a viac zamestnancami. A pre tých, čo sa rozhodnú prísť do officu z minúty na minútu stačí jednoduché prenajatie stola prostredníctvom aplikácie.

Všetky možnosti však spája jedna zásadná vec. Tou je práca v kolektíve plnom nápaditých ľudí, ktorí pre ňu zdieľajú rovnako silné nadšenie. Nový typ kancelárskych priestorov tak prináša alternatívu voči home officu, ktorého nevýhody sa prejavujú v podobe izolácie, množstva rušivých vplyvov, prerastania práce do súkromia či straty motivácie. Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi IMMOFINANZ

Adrián Bódis

„Vychádzame totiž z anglického slova „beehive“, v preklade „včelí úľ“, ktoré je pre nás inšpiráciou živého pracovného prostredia a dynamickej komunity so širokými možnosťami výmeny informácií a nápadov počas každodennej kancelárskej rutiny. Sme presvedčení, že osobný kontakt a interakcia s kolegami sú dôležité pre inovácie a produktivitu spoločnosti,“ približuje Adrián Bódis, Country manager IMMOFINANZ pre Slovenskú republiku.

Druhý domov

Niektorí ľudia si však aj tak môžu povedať, že im práca z domu vyhovuje viac. Odrádza ich totiž predstava sterilných priestorov klasických nemoderných kancelárií. Myhive však majú od tradičnej formy officu na míle ďaleko a svojim hotelovým konceptom nájomcom poskytujú takzvaný druhý domov.

„Koncept myhive bol navrhnutý tak, aby bol funkčný a luxusný zároveň. Dbali sme o to, aby bolo dostatok priestoru na všetko, čo človek potrebuje k efektívnemu pracovnému výkonu. Preto v ňom nájdete priestor na vytváranie komunít takmer v ležérnom dizajne, zasadacie miestnosti, miestnosti vhodné na telefonovanie a sústredenie sa, ako aj zázemie s plne vybavenou kuchynkou či sociálnymi zariadeniami. Nechýbajú technologické „vychytávky“, dostatok čerstvého vzduchu, svetla aj zelene,“ uvádza Bódis.

Kvalitné zázemie navyše dopĺňa aj okolitá infraštruktúra. Výšková budova myhive Vajnorská je totiž strategicky prepojená s obchodným centrom VIVO! Bratislava. Nájomníkom tak ponúka ešte širšie možnosti skĺbenia pracovného a súkromného života.

Flexibilný priestor aj nájom

Potreba naplniť individuálne požiadavky pracovníkov však má ešte aj ďalšie aspekty. Najmä počas koronakrízy, ktorá zasiahla mnohé dovtedy stabilné odvetvia, sa preukázala potreba flexibilných prenájmov pracovných priestorov. IMMOFINANZ tak klientom umožňuje kedykoľvek rozšíriť alebo zredukovať prenajaté kancelárske priestory či pracoviská v závislosti od svojich konkrétnych potrieb. Výhodná je aj doba prenájmu, ktorá sa pohybuje už od jedného mesiaca. V prípade núdze teda nezaťaží peňaženku žiadnej spoločnosti či jednotlivca. Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi Práca môže byť váš druhý domov, no s rovnako zapálenými ľuďmi IMMOFINANZ „Videli sme, že nájomcovia oceňujú najmä produkty, ktoré sa prispôsobujú ich špecifickým potrebám. Predovšetkým v dynamickej dobe potrebujú firmy vysokú mieru flexibility,“ dopĺňa Bódis. Podľa online prieskumu myhive prispôsobenie sa rôznym pracovným možnostiam a individuálnym potrebám nájomcov dnes vyžaduje až 65 percent z nich.

V neposlednom rade sa treba pozastaviť aj nad ekologickým aspektom kancelárskych priestorov. Podľa Bódisa totiž nájomcovia vyžadujú aby priestor, v ktorom budú riadiť svoj biznis, korešpondoval s ich víziou, cieľmi či podnikateľským konceptom.

„V rámci našej dlhodobej stratégie s čiastkovými cieľmi sa preto usilujeme o dosiahnutie klimatickej neutrality nášho portfólia. Certifikáty trvalej udržateľnosti ako indikátor environmentálneho dopadu budovy má už zhruba 32 percent nášho portfólia, ďalšie sa pripravujú. Potvrdením, že to robíme správne, je certifikát BREEAM pre budovy myhive Vajnorská, znižovanie spotreby energií ako aj množstvo udržateľných aktivít zverejnených v koncepte Smarthead, ktorého členom sme sa stali len nedávno,“ dopĺňa na záver.

(Natívna informácia)

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
19. apríl 2024 22:47