StoryEditor

Expert talks: NEW NORMAL v priemysle - ako bude vyzerať priemysel po koronakríze?

18.12.2020, 08:50
Aktuálna pandémia COVID-19, ktorá je stále témou číslo jeden zasiahla takmer všetky priemyselné odvetvia. Aké následky to bude mať a kto sa bude po skončení najviac spamätávať?

Pred spomínanou pandémiou bol priemysel nastavený na rast. Potom však prišla nečakaná stopka, ktorá obrátila naše bežné, ale aj profesionálne životy naruby. Keď sa priemyslu darí, prosperuje z toho každý. Ľudia majú prácu a akcionári vidia dobré výsledky a zelené čísla. Na druhej strane, rýchlosť akou sme napredovali niekedy, predbiehala naše skutočné potreby.

Ako bude vyzerať priemysel po koronakríze? Aj o tom bude hovoriť v relácií Expert Talks v HN televízií Vladimír Slezák, generálny riaditeľ spoločnosti Siemens.

Ako sa zmení biznis?

Koronakríza výrazne zasiahla ekonomiku a citeľne postihla aj priemysel – celkový pokles priemyslu v prvom polroku sa priblížil 18%. Dnes je priemysel relatívne stabilizovaný – automobilky, ktoré najvýraznejšie ovplyvňujú slovenskú produkciu, idú takmer na plný výkon, dodávateľské reťazce fungujú a firmy obnovili cash-flow.

Viacerým rizikám však budú firmy čeliť aj v nasledujúcom období. Krízové udalosti sa môžu opakovať a bude dochádzať k čoraz častejším zmenám na trhu. Medzi najväčšie riziká patrí náhly nedostatok materiálov a surovín, prudký pokles dopytu a chýbajúci zamestnanci. Ako sa môžu firmy prispôsobiť novým podmienkam? Firmy budú okrem výkonnosti potrebovať dve hlavné zručnosti: odolnosť a flexibilitu.

Odolnosť

Odolné spoločnosti dokážu vyrábať a dodávať produkty aj pri prerušeniach dodávateľského reťazca. Firmy investujú do zlepšenia procurementu, využívajú digitálne nástroje na analýzu dodávateľských vzťahov, ich predvídateľnosť a transparentnosť. Na zvýšenie odolnosti je nevyhnutná aj ochrana zamestnancov. Okrem testovania pomáhajú rôzne technológie. Inteligentné riešenia v reálnom čase monitorujú vnútorné priestory i pohyb ľudí v dielni.

Adaptabilita

Adaptabilita znamená schopnosť prispôsobiť sa zmenám na trhu, rýchlo reagovať na nový dopyt. To sa ukázalo už na začiatku krízy, keď firmy pružne reagovali na obrovský záujem o ochranné pomôcky a ďalšie nevyhnutné potreby. Adaptabilita je viac ako doteraz často požadovaná flexibilita. Tá predpokladá len rozšírenie výrobného programu, aby sa sortiment výrobkov prispôsoboval dopytu. Aj Siemens prejavil na začiatku koronakrízy prvky adaptability – rekordne rýchlo vyvinul inteligentný robot pre dezinfekciu nemocníc v Číne alebo podstatne zvýšil výrobu kompresorov pre dýchacie prístroje z Ekom Piešťany

Riešenie je digitalizácia

Z technologického hľadiska je bránou do nového normálu digitalizácia. Od automatizácie sa tradične očakávala vysoká presnosť a opakované vykonávanie definovaných operácií. Dnes dokážu digitálne technológie oveľa viac a sú nástrojom na zvyšovanie odolnosti a adaptability firiem.

Priemyselný internet vecí

Prepojenie digitálnych systémov a synchronizácia s reálnymi výrobnými procesmi poskytuje informácie v takmer reálnom čase všetkým stranám vo firme i mimo nej, napríklad dodávateľom. Výsledkom je IIoT, ktorý podporuje decentralizovanú komunikáciu množstva výrobných prvkov (obrábacích strojov, robotov a automatov) a zariadení internej logistiky (mobilných robotov a AGV). Dokáže okamžite reagovať na meniace sa podmienky v továrni – nielen posilniť obsluhu niektorej z výrobných liniek, aby uspokojila zvýšený trhový dopyt, ale aj blokovať priestory kvôli prevencii pred infekciou.  

Umelá inteligencia

Umelá inteligencia dovoľuje riadiť komplexné výrobné systémy, dokonca aj v situáciách, ktoré neboli predtým naprogramované alebo pre ktoré nie sú k dispozícii všetky požadované dáta. Zároveň zvyšuje adaptabilitu jednotkových výrobných zariadení, zapojených do IIoT. Inteligentné roboty zvládajú rôzne operácie aj bez predchádzajúceho učenia, čo umožňuje rýchle zmeny výrobnej zákazky.

Aditívna výroba

3D tlač eliminuje náročné konfigurovanie nástroj a obrábacích strojov. Siemens napríklad na začiatku koronakrízy bezplatne otvoril svoju sieť Additive Manufacturing Network a svoje 3D tlačiarne pre svetovú medicínsku komunitu, aby sa urýchlilo dizajnovanie a výroba komponentov pre medicínske zariadenia, napríklad pľúcne ventilátory. Platforma spája používateľov, dizajnérov a poskytovateľov služieb 3D tlače od návrhu, simulácie cez kontrolu návrhu až po tlačový proces a súvisiace služby. 

Nové nástroje

Moderné komunikačné technológie a softvéry dovoľujú riadiť prevádzku a údržbu bez osobnej prítomnosti, dokonca priamo z home officeu. Ide o celý komplex operácií – od diagnostiky a programovania riadenia cez virtuálne spustenie prevádzky až po prediktívnu údržbu a simuláciu školenia operátorov. Napríklad pre nemocnice má Siemens Heathineers službu LifeNet. Ide o online platformu s mobilnou aplikáciou, ktorá umožňuje manažmentu nemocnice 24/7 riadiť výkon a údržbu nainštalovaných zariadení Siemens Healthineers.

Čo ponúka Siemens

Nie je rozhodujúce, ktorá technológia v konkrétnej firme uľahčí prechod k vyššej odolnosti a adaptabilite. Dôležité je začať s digitálnou transformáciou, pretože koronakríza ukázala, že kto včas urobil prvé kroky, má teraz výraznú konkurenčnú výhodu.

Pri rozhodovaní o rozvoji digitalizácie je dôležitá aj výška investícií, ktoré firma môže vynaložiť. V koronakríze možno predpokladať tri rôzne prístupy:

  1. Zrýchlený. Takmer okamžité benefity prináša prispôsobenie sa novým požiadavkám na ochranu zdravia zamestnancov, bezpečné vzdialenosti v dielňach a spolupráca na diaľku. Osvedčila sa aj digitalizácia pracovných postupov, pomoc operátorom cez rozšírenú realitu a jednoduchá a lacná dodatočná automatizácia.
  2. Diferenciálny. Tu ide o nasadenie riešení strednej kategórie (digitálne dvojča, automatizácia logistiky), ktoré už vyžadujú istý stupeň využitia IT, inteligentných výrobných technológií a dátovú infraštruktúru. Firmy, ktoré majú tieto predpoklady, môžu rýchlejšie napredovať. Horšie je to v malých a stredných podnikoch, pretože ide o finančne náročnejšie riešenia, čo môže implementáciu oddialiť.
  3. Odložené prijatie. Problém bude s riešeniami, ktoré si vyžadujú vyššie kapitálové výdavky a majú nejasnú alebo dlhodobú návratnosť. Je takmer isté, že koronakríza oddiali uplatnenie technológií ako blockchain, nanotechnológií a najpokročilejších automatizačných systémov.

V rozhovore s Vladimírom Slezákom sa dozviete odpovede aj na tieto otázky:

  • Ako vyzeral stav priemyslu pred koronou? Dalo sa vôbec predpokladať, že by stav podobný súčasnému mohol nastať?
  • Počas prvej vlny, sme malý tvrdý lockdown, nevedeli sme čo čakať od vírusu. Napriek tomu sa mnohé výrobné podniky snažili transformovať - pružnosť. Ako reagoval Siemens?
  • Koronakríza tu bude ešte určitú dobu. Aké budú najväčšie riziká pre firmy? Ako by mali firmy reagovať na tieto riziká? Ako sa čo najefektívnejšie pripraviť na možné zmeny?
  • Priemyselná produkcia sa zrejme definitívne zmení. Ako?
  • Je digitalizácia konkurenčnou výhodou? Oplatí sa do nej investovať?
  • Ako sa majú zachovať podniky, ktoré s digitalizáciou začali, ale v dôsledku súčasnej situácie s ňou nepokračujú. Je to správne rozhodnutie?
  • Aká je budúcnosť priemyslu vo svete po  Covid19? Aké príležitosti sa v rámci tejto situácie otvárajú a naopak, akým hrozbám musia čeliť?
  • Ktoré súčasné technológie firmy považujú za najdôležitejšie pre budúci úspech ich spoločnosti­?

Nedozvedeli ste sa všetko? Zapojte sa prosím do diskusie a pošlite nám otázky, ktoré neodzneli v rozhovore. Po skončení rozhovoru Vám ich zodpovie Vladimír Slezák, generálny riaditeľ spoločnosti Siemens. 

Ďakujeme za otázky do diskusie. Diskusia k rozhovoru bola ukončená.

Otázka č.4 Martin doplňujúca otázka - viete prosím konkretizovať možnosti digitalizácie pre priemyselné podniky? Vladimír Slezák Pytate sa ma na konkretne riesenia? Ak ano, tu Vas radsej nasmerujem na mojich kolegov, ktori su v tejto oblasti doma ... oni Vam odpovedia urcite omnoho kvalifikovanejsie ako ja Otázka č.3 IN Aké technológie v oblasti digitalizácie ponúka spoločnosť Siemens pre výrobné firmy/priemysel? Vladimír Slezák V podstate vieme digitalizovat cely vyrobny proces ... od navrhu cez konstrukciu az po samotnu cislicovo riadenu vyrobu ... Otázka č.2 Karol Ako by mali firmy reagovať na súčasnú situáciu? Ako sa čo najefektívnejšie pripraviť na možné zmeny? Ďakujem Vladimír Slezák Keby som vedel odpovedat na tuto otazku, mal by som asi cenu platiny :-). Kazdopadne nie je jednoduche v meniacom sa prostredi, ake v sucasnosti prezivame, predikovat mozne zmeny, lebo sa deju extremne rychlo a nepredvidatelne. Ja si myslim, ze by sme sa mali pripravit na pokles kupyschopnosti obyvatelstva a na redukciu ich potrieb na zakladne - k zivotu potrebne materialy a sluzby. z toho sa da odvodit, ako nam bude ... Otázka č.1 Martin Ktoré súčasné technológie považujete za najdôležitejšie pre budúci úspech priemyselných podnikov? Vladimír Slezák Kazde, ktore budu v sulade s koncepciou tej ktorej vyroby vediet priniest efektivitu a zvysenu konkurencieschopnost vyrobku. Urcite vsak tie, ktore usetria naklady na vyvoj novych produktov ... tu je velke miesto pre digitalizaciu ...

(Špeciálny projekt)

01 - Modified: 2021-06-26 08:09:23 - Feat.: - Title: Expert talks: Protipožiarna ochrana energetických systémov 02 - Modified: 2021-06-26 08:24:28 - Feat.: - Title: Expert talks: Protipožiarna ochrana energetických systémov 03 - Modified: 2021-06-26 08:08:56 - Feat.: - Title: Expert talks: Budúcnosť inteligentnej energetickej infraštruktúry 04 - Modified: 2021-06-26 08:25:08 - Feat.: - Title: Expert talks: Budúcnosť inteligentnej energetickej infraštruktúry 05 - Modified: 2021-06-26 08:25:45 - Feat.: - Title: Expert talks: Budúcnosť starostlivosti o diagnostické prístroje
menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
19. apríl 2024 08:32