StoryEditor

Dôveryhodné IT: Budúcnosť úspešných firiem je v digitalizácii

24.06.2021, 00:00
Na Slovensku je značka Hewlett Packard Enterprise (HPE) známa najmä vďaka špičkovým IT technológiám, odbornosťou a nasadením zamestnancov. Vzťahy s klientmi a zákazníkmi za viac ako 30 rokov spolupráce v mnohých prípadoch prerástli do roviny strategických partnerstiev.

V našom rozhovore Santiago Aguado, regionálny riaditeľ spoločnosti Hewlett Packard Enterprise pre Slovensko, Maďarsko a Rumunsko, priblíži trendy a výhody digitalizácie pre firmy a inštitúcie. 

HPE Slovensko sa zameriava na rozvoj poradenských kapacít, ktoré do budúcnosti považuje za kľúčové. Popri štandardnej modernizácii podnikového IT ide o biznisovú dátovú analytiku, komplexné poradenstvo v oblasti digitálnej transformácie, riešenia založené na hybridnom cloude, či prechod na model využívania IT zdrojov formou služby.

Práve posledná menovaná oblasť, známa aj ako Consumption–based IT, pre HPE  znamená strategický posun na trhu podnikového IT. Tým nahrádza tažkopádne obstarávanie IT infraštruktúry jednoduchou, flexibilnou službou a tým prináša do firiem svižnosť a dynamiku. Dá sa to ilustrovať na príklade predaja CD a DVD nosičov – dnes sú prakticky absolútne nahradené streamingovými službami, ktoré si môžete prispôsobiť presne podľa svojich preferencií. Niečo podobné prináša zákazníkom aj HPE.

V tradičnom modeli nákupu IT infraštruktúry sa vždy nakupuje aj “do zásoby“, aby niekoľkomesačný proces obstarávania nebolo nutné každý rok opakovať. Týmto však dochádza k plytvaniu finančných prostriedkov, zbytočnej spotrebe elektrickej energie a zaťažovaniu životného prostredia. Nový, flexibilný model dáva klientovi v danej chvíli presne to čo potrebuje, umožňuje škálovať a najmä novú kapacitu má dostupnú skoro okamžite.

Hlavným produktom je HPE GreenLake – maximálne škálovateľná a prelomová služba typu IT-as-a-service, ktorá prináša výhody cloudu priamo do datacentra zákazníka. Podnikové IT oslobodí od zbytočných činností, zaručuje bezproblémovú integráciu do iných systémov a zjednoduší riadenie IT procesov. Používa sa jednoducho a je plne automatizovaná. Vďaka GreenLake zákazníci HPE znížia náklady na prevádzku až o 30 %, produktivitu až o 40 %, čas uvedenia služby alebo produktu na trh skrátia o 65 % a zredukujú náklady na zákaznícku podporu až o 90 %. Funguje na princípe „pay-per-use“, čiže klient platí len za to, čo skutočne použije.

Kto je Santiago Aguado?

Santiago Aguado pôsobí v HPE viac ako 17 rokov. Začínal ako customer engineer a dnes zastáva, okrem vedenia slovenskej pobočky s hlavným zameraním sa na zákazníkov, aj riadiacu funkciu pre veľký región CERTA (Central Europe, Russia, Turkey, Africa), kde vedie aj ďalšie krajiny.  Santiago ako IT nadšenec vníma veľmi pozitívne najmä aktuálny trend vývoja IT nielen vo svete, ale aj u nás na Slovensku. Využívanie IT zdrojov formou služby – Consumption-based IT, považuje za strategický posun na trhu podnikového IT a verí, že okrem dynamiky, ktorú do firiem prinesie, výrazne pomôže firmám zoptimalizovať zdroje vynaložené na ich IT.

 

(Pripravené v spolupráci s Hewlett Packard Enterprise)

01 - Modified: 2021-07-14 10:17:38 - Feat.: 0 - Title: Dôveryhodné IT: Objavte inovatívny prístup k modernému podnikovému cloudu
01 - Modified: 2021-07-14 14:51:04 - Feat.: - Title: Dôveryhodné IT: Digitálna transformácia prinesie firmám konkurenčnú výhodu 02 - Modified: 2021-07-15 08:17:34 - Feat.: - Title: Dôveryhodné IT: Využívanie cloudových služieb nie je iba o úspore financií 03 - Modified: 2021-07-14 10:17:38 - Feat.: - Title: Dôveryhodné IT: Objavte inovatívny prístup k modernému podnikovému cloudu 04 - Modified: 2021-07-21 11:16:33 - Feat.: - Title: Dôveryhodné IT: Digitálna transformácia prinesie firmám konkurenčnú výhodu 05 - Modified: 2021-07-14 10:12:40 - Feat.: - Title: Dôveryhodné IT: Využívanie cloudových služieb nie je iba o úspore financií
menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
20. apríl 2024 04:49