StoryEditor

Podpora malých a stredných podnikov je nevyhnutná. Digitalizácia je jeden z dôležitých faktorov.

10.08.2021, 00:00
Malé a stredné podniky tvoria na Slovensku výrazný podiel z celkového počtu podnikateľských subjektov. Pre Tatra banku je tento segment jeden z kľúčových a okrem podpory vo forme financovania sa dlhodobo venuje aj digitalizácii, ktorá má podnikateľom uľahčiť život a zjednodušiť im tak finančný manažment.

Z globálneho hľadiska sa to tak nemusí javiť, no malé a stredné podniky poskytujú v podnikovej ekonomike pracovné príležitosti takmer trom štvrtinám celkovej pracovnej sily a viac ako polovicou sa podieľajú na tvorbe pridanej hodnoty. Zároveň, až 97 % malých a stredných podnikov tvoria mikropodniky zamestnávajúce menej ako 10 zamestnancov. Keď sa pozrieme na posledné známe čísla, tak v tomto segmente máme na Slovensku viac ako 255 000 podnikov a viac ako 400 000 živnostníkov a slobodných povolaní.

Tatra banka je od svojho začiatku aj bankou pre podnikateľov a firmy. Zameriava sa na tento segment a neustále prináša produkty a služby, ktoré pomáhajú podnikateľom a firmám v ich biznise, zjednodušujú im komunikáciu s bankou a šetria tak čas a financie.

Vo video rozhovore sa dozviete:

  • Ako Tatra banka pomáha podnikateľom na Slovensku a čo to znamená?
  • Čo predstavuje v tomto segmente digitalizácia?
  • Aké všetky novinky a inovácie poskytuje svojim klientom i neklientom?
  • Ako jednoducho si vie otvoriť účet napríklad jednoosobová sro z pohodlia domova či firmy cez aplikáciu Tatra banka?

Viac informácií o všetkom, čo poskytuje Tatra banka pre malých a stredných podnikateľov, nájdete aj na stránke Business | Tatra banka.

(Špeciálny projekt)

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
23. apríl 2024 20:41