StoryEditor

Most v Hlohovci bude znova otvorený pre chodcov

18.07.2022, 16:17
Autor:
TASRTASR

Most ponad Váh v Hlohovci bude v stredu o 14.00 hod. znova otvorený pre chodcov.

Most ponad Váh v Hlohovci bude v stredu 20. júla 2022 o 14.00 hod. znova otvorený pre chodcov.

Umožnili to práce na zosilnení jeho základov. Informoval o tom Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je investorom stavby.

V pondelok sa uskutočnila obhliadka koridoru za účasti zástupcov trnavského kraja, okresného dopravného inšpektorátu, mesta Hlohovec, Správy a údržby ciest trnavského kraja a zhotoviteľa.

Na jej základe určil zhotoviteľ dátum sprístupnenia koridoru pre peších, a to po schválení revízie dočasného verejného osvetlenia a bezpečnosti samotného koridoru. Koridor pre chodcov má šírku 1,5 metra a je vyhradený oplotením vysokým 1,8 metra.

"Hlohovčania a obyvatelia okolitého regiónu majú za sebou náročné takmer štyri mesiace, počas ktorých bola v záujme zachovania bezpečnosti vylúčená doprava z rekonštruovaného mosta. Práce výrazne pokročili a zosilnením základov sa zvýšila jeho stabilita. To umožnilo kompetentným prijať rozhodnutie o návrate chodcov," uviedol Viskupič.

Koridor bude od stredy v noci osvetlený. V prípade, že sa do vzdialenosti piatich metrov od neho budú realizovať búracie práce, bude na oplotenie osadená dodatočná ochrana napríklad v podobe geotextílie.  Cyklisti a kolobežkári budú musieť pred mostom zastaviť, zosadnúť zo svojich dopravných prostriedkov a pokračovať ako chodci. Pri prechode po moste sa odporúča zvýšiť pozornosť a opatrnosť.

V súvislosti s uzáverou mosta, ktorý bol predčasne pre havarijnú situáciu úplne uzavretý 30. marca, sú pre motoristov k dispozícii dočasné záchytné parkoviská na oboch stranách Váhu s celkovou kapacitou 515 miest. Parkoviská sa nachádzajú v areáloch železničných staníc v Leopoldove a Hlohovci, pri Mestskej športovej hale v Hlohovci, pri nákupnom centre v Šulekove na Priemyselnej ulici a najnovšie pri spoločnosti Peter Vetter.

Trnavský kraj bezprostredne po uzavretí mosta zabezpečil vypravovanie nových vlakových spojov medzi Leopoldovom a Hlohovcom a počas školského roka aj zvýšenie kapacity vybraných vlakových súprav. Mimoriadne vlakové spojenia premávajú aj počas letných prázdnin.

Trnavský kraj je v pravidelnom kontakte s prímestským autobusovým dopravcom Arriva Trnava a optimalizáciou cestovných poriadkov operatívne reaguje na podnety verejnosti. Aktuálne platné cestovné poriadky vlakov a autobusov sú spolu s ďalšími informáciami dostupné na www.hlohoveckymost.sk a na stránkach dopravcov.

 

 

01 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 02 - Modified: 2024-04-05 10:29:45 - Feat.: - Title: Rušný prístav v Baltimore sa môže po tragickom zrútení mosta čiastočne otvoriť do konca apríla 03 - Modified: 2024-03-31 06:25:00 - Feat.: - Title: Vodné žeriavy aj zvyšky ocele. USA začali odstraňovať trosky mosta v Baltimore, prístav je blokovaný 04 - Modified: 2024-03-28 22:03:34 - Feat.: - Title: Štát Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov. Bývala na ňom hustá premávka 05 - Modified: 2024-03-26 11:52:28 - Feat.: - Title: V Baltimore sa zrútil most, do ktorého vrazila loď. Z vody zachránili dvoch ľudí, jeden je vo vážnom stave
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 20:14