StoryEditor

Pri streľbe v univerzitnom areáli na Filipínach zomreli traja ľudia vrátane bývalej starostky

24.07.2022, 13:17
Autor:
ČTKČTK

Vyšetrovatelia sa snažia zistiť motív útoku. Podľa šéfa miestnej polície mohlo ísť o atentát na exstarostku, píše agentúra Reuters.

Pri streľbe v univerzitnom areáli na Filipínach dnes zomreli najmenej traja ľudia, vrátane bývalej starostky filipínskeho mesta Lamitan. Strelca vyzbrojeného dvoma pištoľami polícia zadržala, informovala agentúra AP.

Vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť motív útoku. Podľa šéfa miestnej polície mohlo ísť o atentát na exstarostku, píše agentúra Reuters.

Univerzita bola v dôsledku streľby uzavretá a zrušila plánovanú promóciu na právnickej fakulte, na ktorej mal prehovoriť predseda najvyššieho filipínskeho súdu Alexander Gesmundo. Ten bol v čase útoku na ceste na univerzitu.

Univerzita leží v meste Quezón na predmestí filipínskej metropoly Manila. "Takéto incidenty nemajú v našej spoločnosti miesto a musia byť v najvyššej možnej miere odsúdené," uviedla starostka Quezónu Joy Belmonteová.

Podľa úradov pri útoku okrem bývalej starostky Lamitanu Rosity Furigayovej zomreli tiež jej asistent a člen univerzitnej stráže. Zranenia navyše utrpela dcéra bývalej starostky, ktorá sa mala zúčastniť na promócii.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 05:01