StoryEditor

Grécko, ktoré bojuje s lesnými požiarmi, opäť zažíva vlnu horúčav

24.07.2022, 23:23
Autor:
TASRTASR

Veľké požiare vyčíňajú na severe, východe a juhu Grécka vrátane ostrova Lesbos. Úrady na tomto ostrove v nedeľu popoludní nariadili evakuáciu približne 200 ľudí.

Grécko v nedeľu bojovalo so štyrmi veľkými lesnými požiarmi, ktoré si vynútili evakuáciu stoviek ľudí. Prudko stúpajúce teploty zároveň v krajine vyvolali obavy z vypuknutia ďalších požiarov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Vlna horúčav, ktorá sa v Grécku začala v sobotu, podľa predpovedí potrvá 10 dní. Teploty mali v niektorých regiónoch by mali vystúpiť až na 42 stupňov Celzia.

Spomínané veľké požiare vyčíňajú na severe, východe a juhu Grécka vrátane ostrova Lesbos. Úrady na tomto ostrove v nedeľu popoludní nariadili evakuáciu približne 200 ľudí z dediny Vrísa, pretože plamene sa priblížili na vzdialenosť približne 500 metrov od domov.

Lesný požiar už štyri dni vyčíňa v národnom parku Dadia, ktorý je známy svojou kolóniou čiernych supov, píše AFP. Oheň už zničil pozorovateľňu dravcov a priblížil sa k budovám správy chráneného územia. Príslušné úrady uviedli, že zber a ošetrenie zranených zvierat je vysokou prioritou.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 19:26