StoryEditor

Vybraní potravinári by mali byť medzi chránenými odberateľmi energií, navrhuje rezort pôdohospodárstva

07.09.2022, 07:37
Autor:
TASRTASR

Vládny kabinet by sa mal opätovne vrátiť aj k riešeniu problematiky v oblasti energetiky. Na pondelkovom rokovaní vlády mali byť rozdelené úlohy súvisiace s energetikou aj ďalším ministerstvám.

Vybrané subjekty potravinárskeho priemyslu by sa mali začleniť medzi chránených odberateľov energií. Vyplýva to z návrhu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na zabezpečenie dostatočného množstva energií a ich dodávok do potravinárskeho priemyslu, o ktorom má v stredu rokovať vláda.

Predbežne boli podľa ministerstva pôdohospodárstva, ako odvetvia potravinárskeho priemyslu vyrábajúce základné životne dôležité tovary nevyhnutné na prežitie, identifikované mäsopriemysel, mliekarenský priemysel, chov a spracovania hospodárskych zvierat.

Ďalej ide o tukový, mlynský a pekárenský priemysel, ako aj cukrovarnícky, konzervárenský a mraziarenský priemysel či o výrobu balenej vody.

V programe sú začlenené aj personálne nominácie z dielne Súdnej rady Slovenska do európskych štruktúr. Kandidátom Slovenska na ad hoc sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu má byť advokát Ondrej Laciak. Kandidátkou Slovenska na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie má byť zas Beatrix Ricziová.

Rokovať sa má aj tom, že Slovensko a Ománsky sultanát majú vzájomne zrušiť vízovú povinnosť pre držiteľov diplomatických, špeciálnych a služobných pasov.  

Služby Centra právnej pomoc CPP by mohli byť dostupnejšie verejnosti. Centrum navrhuje zvýšiť príjmovú hranicu klientov, ktorá je podmienkou pre poskytovanie právnych služieb. Vyplýva to z koncepcie činnosti CPP na roky 2022 až 2024, o ktorej bude rokovať vláda.

V programe stredajšieho rokovania je zaradená aj koncepcia rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku na roky 2022 – 2030 a akčný plán Koncepcie rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku na roky 2022 - 2026.

Vládny kabinet by sa mal opätovne vrátiť aj k riešeniu problematiky v oblasti energetiky. Na pondelkovom (5. 9.) rokovaní mali byť podľa štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Karola Galeka rozdelené úlohy súvisiace s energetikou aj ďalším ministerstvám. Materiál však zatiaľ v programe zaradený nie je.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
25. apríl 2024 10:08