StoryEditor

Ruské rakety zasiahli obytnú budovu v Mykolajive, nikto nebol zranený

23.10.2022, 13:14
Autor:
ČTKČTK

Ukrajinské letectvo tento týždeň informovalo, že od polovice septembra protivzdušná obrana zničila viac ako 220 dronov Šáhid-136 iránskej výroby.

Ruské rakety zasiahli v noci na dnes obytnú budovu v Mykolajive, nikto nebol zranený. Informoval o tom starosta juhoukrajinského prístavného mesta Oleksandr Sjenkevyč.

Ukrajinské letectvo oznámilo, že v Mykolajivskej oblasti v noci na dnes zostrelilo 14 dronov Šáhid-136 iránskej výroby. Dva ďalšie útočné bezpilotné lietadlá boli zničené na východe a severe Ukrajiny, uviedlo letectvo na telegrame.

Mesto Mykolajiv zasiahli rakety typu S-300, jedna z nich dopadla aj na päťposchodovú obytnú budovu. Ďalšie poškodili desaťposchodovú obytnú budovu, detské ihrisko a niekoľko zaparkovaných áut, opísal starosta Sjenkevyč.

Ukrajinské letectvo tento týždeň informovalo, že od polovice septembra protivzdušná obrana zničila viac ako 220 dronov Šáhid-136 iránskej výroby. Teherán však popiera, že by Rusku drony dodával. Rovnako odmietol aj správy amerického denníka The Washington Post, že sa chystá ruskej armáde predať rakety.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 20:39