StoryEditor

Koaličná rada rokuje o situácii v zdravotníctve. Šeliga verí, že sa situácia vyrieši

14.11.2022, 19:50
Autor:
TASRTASR

Prvý návrh memoranda dostali lekárski odborári minulý týždeň. To podľa nich obsahovalo len vágne sľuby a neriešilo ich osem požiadaviek.

Koaličná rada rokuje v pondelok večer o situácii v zdravotníctve. Zaoberá sa tiež riešením energetickej krízy. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša pred začiatkom rokovania.

"Budeme sa určite zaoberať aj zdravotníctvom, v akom stave je čerpanie z plánu obnovy, a budeme určite preberať aj memorandum so zdravotníkmi," skonštatoval Šipoš.

Poslanec Národnej rady Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že sa situácia vyrieši. "Naším primárnym zámerom je dohodnúť sa tak, aby zdravotníci vnímali, že táto vláda im podáva pomocnú ruku, sú v tom partneri a nie sú opustení," doplnil.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) v pondelok avizoval, že o situácii v zdravotníctve sa bude rokovať aj na koaličnej rade. Informoval, že na nej predstaví nový návrh memoranda s lekármi.

Prvý návrh memoranda dostali lekárski odborári minulý týždeň. Obsahovalo podľa nich len vágne sľuby a neriešilo ich osem požiadaviek.

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2 100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. V tejto súvislosti zvolávajú na štvrtok 17. 11. protestné zhromaždenie za záchranu zdravotníctva.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. apríl 2024 13:04