StoryEditor

Projekt digitalizácie školstva naberá reálne kontúry, tvrdí minister Horecký

09.01.2023, 09:35
Autor:
TASRTASR

Verejné obstarávanie sa realizuje v niekoľkých kolách na základe konkrétnych požiadaviek od pedagogických a odborných zamestnancov a riaditeľov škôl, čím sa reflektujú reálne potreby v školstve.

Proces verejného obstarávania technológií určený pre školy je rozbehnutý a v najbližších týždňoch bude digitálne vybavenie dodávané do škôl.

V pondelok o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Podľa dočasne povereného ministra školstva Jána Horeckého projekt digitalizácie školstva tak naberá reálne kontúry.

Verejné obstarávanie sa realizuje v niekoľkých kolách na základe konkrétnych požiadaviek od pedagogických a odborných zamestnancov a riaditeľov škôl, čím sa reflektujú reálne potreby v školstve.

Cieľom národného projektu edIT 1 a 2 je zlepšiť technologické vybavenie škôl na úroveň spĺňajúcu európske štandardy pre zabezpečenie kvalitného dištančného vzdelávania, ako i vylepšenie prezenčnej formy vzdelávania žiakov.

"Nákup technológií prebieha formou dynamického nákupného systému v niekoľkých vlnách. Technológie sú obstarávané na základe vyhodnoteného auditu digitálnych technológií a jednotlivých ucelených požiadaviek učiteľov za školu z predobjednávok (dotazníka) realizovaných v rámci národného projektu edIT," uviedol rezort školstva.

Vzhľadom na rozsah plánovanej investície ministerstvo školstva procesy nastavilo pre čo najväčší počet uchádzačov, aby bol proces obstarávania transparentný a nediskriminačný.

"Všetko sa stihne tak, ako bolo naplánované s tým, že sme viac času venovali príprave, aby potom nákup a dodávky boli hladké a plynulé. Posledná dodávka bude doručená v júni. Dávali sme tiež pozor, aby dodávatelia mali potrebné kapacity," vysvetlil Horecký.

Ako dodal, preto obstarávajú dynamickým nákupným systémom, po častiach. "Zároveň aktualizujeme objednávky, lebo aj situácia sa na školách mení, aby sme dodali presne to, čo školy chcú a čo potrebujú za najlepšiu možnú cenu v najlepšej možnej kvalite," povedal Horecký.

Ministerstvo školstva naďalej zbiera informácie z dotazníka pre učiteľov, prijíma a spracováva nové predobjednávky od škôl a priebežne ich rozdeľuje do jednotlivých kôl verejného obstarávania. Doteraz rezort dostal 1045 predobjednávok digitálneho vybavenia.

 

01 - Modified: 2024-04-09 07:53:03 - Feat.: - Title: Druckerov rezort poskytne vysokým školám financie na bezpečnostné audity 02 - Modified: 2023-12-18 15:54:26 - Feat.: - Title: Exminister Horecký pre HN: Zmena v školstve sa začala, no potrvá dlho. Jeden krok koalície označil za vulgárny 03 - Modified: 2023-12-08 13:52:22 - Feat.: - Title: Slovenskí žiaci majú na rovesníkov z vyspelých krajín. Exministri pre HN: Reforma zvráti hrozivé výsledky 04 - Modified: 2023-07-24 09:30:24 - Feat.: - Title: Rezort školstva vyhlásil výzvu na pomoc deťom z rómskych komunít. Ide o sumu šesť miliónov eur 05 - Modified: 2023-06-01 08:25:20 - Feat.: - Title: Rezort školstva pripravil nové štandardy bez ktorých žiaci vzdelávací cyklus neukončia
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
24. apríl 2024 06:48