StoryEditor

Melitopol sa ráno ocitol bez prúdu. Ukrajina pokračuje v ostreľovaní oblasti, hlásia okupačné úrady

29.03.2023, 07:51
Autor:
ČTKČTK

Mesto Melitopol sa terčom ostreľovania stáva opakovane.

Ruskom okupované mesto Melitopol v Záporožskej oblasti sa kvôli ukrajinskému ostreľovaniu z dnešného rána ocitlo bez dodávok elektrickej energie. Zasiahnuté bolo tiež lokomotívne depo, uviedli podľa agentúry TASS Moskvou dosadené úrady.

Podľa hovorkyne záchranných zložiek v juhoukrajinskom meste boli ostreľovaním poškodené elektroenergetické zariadenia. „V Melitopole a niektorých okolitých obciach boli prerušené dodávky elektriny," uviedla s tým, že záchranné zložky pracujú na odstraňovaní škôd.

Neskôr záchranné zložky oznámili, že ostreľovanie ukrajinskými ozbrojenými silami zasiahlo tiež objekty rušňového depa v meste a že bola poškodená infraštruktúra. Útok si podľa nich nevyžiadal zranených.

Výbuchy otriasli mestom s predvojnovou populáciou asi 150-tisíc ľudí dnes okolo 05:30 hodine miestneho času (04:30 hodine SELČ), uvádza TASS.

Zásahy lokomotívneho depa v Melitopole, ktorý leží na železničnej trase využívanej pre zásobovanie ruských frontových jednotiek, spomenul tiež ukrajinský exilový starosta mesta Ivan Fedorov. Na sociálnej sieti telegram zdieľal video, ktoré podľa neho ukazuje množstvo výbuchov v tejto oblasti. Uviedol tiež, že elektrina vypadla v severných a západných štvrtiach mesta a niektorých okolitých obciach.

Melitopol sa terčom ostreľovania stáva opakovane. Naposledy v pondelok Kyjev informoval, že boli zasiahnuté budovy, ktoré slúžili ako ubytovňa ruských vojakov a sídlo miestnych tajných služieb. Okupačná správa hovorila o zásahu vysokoškolských koľají.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
18. apríl 2024 03:24