StoryEditor

Poprad čaká transformácia hokejového klubu

03.04.2018, 07:55
Keďže dnes hokej v Poprade riadime my a sme jeho najväčším prispievateľom, chceme prijať do riadiacej aj akcionárskej štruktúry ďalších, ktorí nám s rozvojom budú pomáhať, vraví v rozhovore pre HN Richard Pichonský, šéf popradského akvaparku Aquacity Poprad a hlavného sponzora hokejového klubu HK Poprad.

Ako je na tom seniorský hokej v Poprade?
Situácia v klube je stabilizovaná. K 15. aprílu by hráči mali mať vyplatené všetky záväzky za sezónu 2017/18. Vôbec historicky po prvý raz budú pri ukončení sezóny vyplatené dlhy voči hráčom. Športová stránka je taká, že sme skončili na šiestom mieste, čo je pre Poprad štandardné umiestnenie. Máme ambície, aby sme v ďalších rokoch šli do semifinále a finále.

Áčko je iba špičkou ľadovca. S akou víziou vstupujete do výchovy detí?
Čo sa týka infraštruktúry sme jednoznačne za to, aby v spolupráci so SZĽH a v súlade s ich koncepciou rozvoja športu a mládeže, vznikla v Poprade hokejová akadémia. Tá bude zastrešovať všetkých mladých hráčov v regióne a kde sa z nich budú vychovávať špičkoví športovci - hokejisti. Súvisí to zároveň aj so vzdelávaním a výstavbou hokejovej tréningovej haly.

Nedávno mestskí poslanci podporili tento zámer. Čo sa bude diať ďalej?
My pevne veríme, že už v najbližších týždňoch dôjde k podpisu zmluvy medzi zväzom, mestom a našou spoločnosťou Aquapark Poprad keďže k tomu aktívne prispela nielen z pohľadu pozemkov ale aj inžinieringom a povoleniami, ktorých vybavovanie trvalo minimálne 36 mesiacov.

Aké ciele si dáva výchova talentov v Poprade?
Po vybudovaní tréningovej haly by bolo dobré, aby popradský hokej dostal dlhodobé smerovanie. Budeme chcieť, aby sa v Poprade vychovávali hokejisti z celého Prešovského kraja, ktorí tu následne budú hrávať najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku. Tí najlepší sa odtiaľ budú posúvať za hokejom do Európy a sveta, čo je zmyslom výchovy talentov v rámci profesionálneho klubu. S tým úzko súvisí transformácia klubu, o ktorej sa na správnej rade intenzívne rozprávame.

Hokej po novom teda zastreší nová spoločnosť Hokejový klub Poprad?
Keďže dnes hokej v Poprade riadime my a sme, pri všetkej úcte a vďake ku všetkým partnerom klubu, jeho najväčším prispievateľom, chceme prijať do riadiacej aj akcionárskej štruktúry ďalších, ktorí nám s rozvojom budú pomáhať.

Kto sú akcionári tejto spoločnosti?
To dnes nie je dôležité. Táto spoločnosť zatiaľ nevyvíja žiadne aktivity a nič nezastrešuje. V čase, keď začne s činnosťou, budeme o tom informovať. Našou ambíciou bude, aby podstatnú úlohu v nej hralo mesto Poprad. Je to ale na jeho rozhodnutí. Mesto si musí v prvom rade stanoviť a vyriešiť koncepciu rozvoja športu.

Ostane Aquacity naďalej strategickým partnerom popradského hokeja?
Za spoločnosť Aquapark Poprad môžem povedať, že sa o hokej chceme aktívne starať ďalej tak, ako tomu bolo posledné dva roky. Zároveň chceme pritiahnuť našich podporovateľov a sponzorov bližšie k dianiu v klube, aby sa vedeli aktívne zapájať do jeho riadenia. Začína sa séria mnohých rokovaní, ktorá bude trvať niekoľko mesiacov. Prvú odpoveď na všetky otázky musí dať mesto. Od toho sa bude odvíjať ďalšie dianie a kroky.

01 - Modified: 2018-04-03 10:51:51 - Feat.: 0 - Title: Zistenie HN: Milionár Telensky chystá v Poprade hokejovú revolúciu
menuLevel = 1, menuRoute = hnbiznis, menuAlias = hnbiznis, menuRouteLevel0 = hnbiznis, homepage = false
23. apríl 2024 23:29