StoryEditor

Číra káva zo Zemplína dobýva svet

13.08.2018, 00:00
Biznis originalite medze nekladie. Ukážka sviežich nápadov, ktoré sa vymykajú šedej mase. A fungujú.

Mala sa stať tajným tromfom v konkurenčnom boji proti odvekému rivalovi Coca-Cole. Nový pokus so zdravším nápojom sa však nestretol s úspechom. Naopak, skončil sa úplným fiaskom. Číra farba Crystal Pepsi totiž na konzumentov pôsobila opačným dojmom. Skaloverní fanúšikovia Pepsi odmietali nápoj, ktorý nemá charakteristickú hnedú farbu. Po niekoľkých tak mesiacoch zmizol z regálov.

Pozrite si aj archívne video HNtelevízie o priesvitnej káve zo Slovenska:

​Hoci si nadnárodný nápojový gigant PepsiCo s priesvitnou kolou vylámal zuby, dvaja mladíci z Košíc píšu s prvou bezfarebnou kávou na svete úplne iný príbeh. „Crystal Pepsi som nikdy nepil. Isté však je, že náš produkt prináša novú alternatívu pre ľudí. Ja si myslím, že si nájde fanúšikov,” hovorí pre HN Dávid Nagy, autor nápadu s výrobou priesvitnej kávy. Nápoj Slovákov je jedinou kávou s farbou čistej vody na svete. Objavil sa i v japonskej televízii a písali o ňom viaceré prestížne médiá zo zahraničia.

Od nápadu k realizácii
Koncom roku 2015 si preto bratia Adam a Dávid Nagyovci založili vlastnú spoločnosť Clear Coffee. Tá vo svojej malej fabrike v dolnozemplínskej Strede nad Bodrogom denne vyrobí stovky dvojdecových fliaš netradičného nápoja. Okrem b...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = hnbiznis, menuAlias = hnbiznis, menuRouteLevel0 = hnbiznis, homepage = false
22. apríl 2024 20:20