StoryEditor

Cayenne stiahnu na kontrolu

29.02.2004, 23:00

Nemecký výrobca športových automobilov Porsche vyzval na celom svete na kontrolu 22 158 športovo-úžitkových vozidiel Cayenne. Dôvodom sú problémy s elektrickou inštaláciou, ktoré by mohli viesť k požiaru káblov pod prístrojovým panelom.
"Problémom, ktorý je potrebné napraviť, je skutočnosť, že brzdová pružina by sa mohla odierať o elektrické káble," povedal hovorca automobilky Porsche. Dodal tiež, že zatiaľ sa však pre tento problém, pokiaľ je známe, nevyskytli žiadne nehody. Spoločnosť Volkswagen Slovakia, ktorá spolupracuje na výrobe modelov Cayenne a vyrába aj model Volkswagen Touareg, sa k záležitosti vzhľadom na zaneprázdnenosť kompetentných osôb nevyjadrila. Finálna montáž Cayenne prebieha v závode v nemeckom Lipsku.
Hovorca Porsche tiež informoval, že problém sa týka všetkých vozidiel Cayenne, vyrobených po ich uvedení na trh v októbri 2002 do 19. júla minulého roka. Podľa hovorcu nemecký rival Volkswagen nedávno pre podobnú príčinu predvolal na kontrolu svoje športovo-úžitkové vozidlá Touareg. Ani v tomto prípade sa však nevyskytli žiadne známe nehody ani zranenia. Spoločnosť Porsche, ktorá je najziskovejšou automobilkou na svete, uviedla na trh vozidlá Cayenne s cieľom obohatiť svoje tradičné športové vozidlá o športovo-úžitkový automobil. Vozidlo Cayenne je populárne predovšetkým v USA, kde sa už predáva úspešnejšie než športové modely Porsche.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
25. apríl 2024 08:32