StoryEditor

Festivaly

Levice
Levický amfiteáter zajtra zažije Country Fest Levice. Podujatie sa začne popoludní o 14.00 hod. Medzi interpretmi nebudú chýbať Country limit, Váh River Band, Expres, Bukasový masív či Alan Mikušek. Návštevníci sa môžu voľným tempom pretancovať až ku Country bálu, ktorý sa začne o 20.30 hod. Náladu im udrží hudba formácie HS Expres.

Rudava
Deviaty ročník hudobno-športového festivalu Summerbeach Rudava 2005 sa uskutoční od piatka 22. júla do nedele 24. júla v rekreačnom stredisku Rudava pri Malých Levároch (za Malackami). Vystúpi na ňom dvadsaťšesť kapiel, medzi nimi napríklad skupina Desmod, Mňága a Ždorp, Para, Ska-Pra Šupina, Polemic, Nocadeň, Chiki Liki Tu-a, No Gravity či Puding Pani Elvisovej... Pripravený je vodný futbal, čajovňa, casting agentúry M-Choice či medzinárodný otvorený turnaj v plážovom volejbale. Návštevníci sa môžu tešiť aj na celý rad bláznivých sprievodných súťaží ako Pretiahni ma na Rudave!, Cobra tuning Karaoke Show, Prekonanie záhoráckeho rekordu v pľuvaní čerešňovou kôstkou, Miss Bikiny Rudava, tombola a iné. Prišelci sa môžu ubytovať v bungalovoch alebo v stanovom mestečku. Viac informácií o festivale nájdete na www.rudava.sk.

Trnava
Koncert Traditional Jazz Band otvorí dnes večer o 18.00 hod. na nádvorí domu Mikuláša Schneidera Trnavského prvý ročník festivalu Trnavský jazzyk. Na podujatí sa ukážu osobnosti slovenského džezu ako Peter Lipa, Silvia Josifoska, Adriena Bartošová, Gabo Jonáš a mnohí ďalší. Sobotný program pokračuje od 17.00 hod. Súčasťou Trnavského jazzyka je aj nedeľný mikromuzikál Malé zemiakové blues v podaní Prešporského divadla.

Kremnica
V Kremnici pokračuje medzinárodný festival Kremnický hradný organ 2005. Koncerty sa konajú počas letných mesiacov každú nedeľu a organizátori naň pozvali európsku umeleckú špičku. Pred týždňom v úvodnom koncerte sa predstavil taliansky organista Francesco Finotti, túto nedeľu to bude absolvent štúdia hry na organe na Hudobnej univerzite vo Viedni Manferd Novak. V ďalších koncertoch si budú môcť návštevníci festivalu vypočuť ešte Lukasa Stollhofa z Nemecka, Lászlóa Fassanga z Maďarska a domácich umelcov Štefana Tarnóczkeho z Galanty a Marka Štrbáka, absolventa popredných európskych hudobných škôl. Miestom konania festivalu je Kostol svätej Kataríny v areáli Mestského hradu v Kremnici.

Modra nad Cirochou
V sobotu 23. júla budú v Modre nad Cirochou (okres Humenné) súťažiť furmani a ich ťažné kone v rámci podujatia Modranská podkova.

Martin
V martinskom Múzeu slovenskej dediny sa v nedeľu 24. júla uskutoční podujatie s názvom Te prindžarel pes -- Spoznajme sa. Účastníci podujatia si budú môcť pozrieť ukážky z tradičného rómskeho folklóru, zvykov a ukážok tradičnej a súčasnej remeselnej výroby.

Lučenec
V stredu 27. júla sa v Lučenci začne 10. ročník Medzinárodného novohradského festivalu s názvom Novohrad v Európe -- Európa v Novohrade. Súčasťou podujatia je aj krojovaný sprievod mestom a vystúpenie zahraničných folklórnych súborov z Mexika, Poľska, Chorvátska, Bulharska či zo Švédska.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
18. apríl 2024 22:29