Andrej DankoPeter Mayer
StoryEditor

Jozef Viskupič: Ako Danko žeraví gaštany zodpovednosti

01.08.2017, 00:00

Aj letmý pohľad na predpoveď počasia odhaľuje, že leto je v plnej paráde. Kto si naplánoval dovolenku na tento čas, výborne predvídal. Keďže sedím v kancelárii, patrím medzi menej šťastných. Osvieženie nanajvýš z vysoko perlivej minerálky a práca nad podnetmi od ľudí. Normálna politická prevádzka, ktorej sa však vymyká podpis pod mimoriadnu letnú schôdzu – odvolanie Plavčana. Ministra školstva, ale aj vedy a výskumu plus športu, ktorého riadi predseda strany národnej aj parlamentu Danko. Podpísal som.

Podpísal som, lebo horúce gaštany zodpovednosti. Teda vybíjaná „horúcim gaštanom zodpovednosti“ – spôsob, ako Danko organizuje riadenie štátu a politickú realitu. Realitu, ktorú už nedokáže prekryť ani zdobenie parlamentu za naše peniaze, ani turbohlúposti s horalkami, zákazmi prezentácií aj voľného pohybu.


Čo rozpaľuje gaštany zodpovednosti? Dvojitá kvalita potravín ministerstvo poľnohospodárstva. Ukradnuté náboje a bomby ministerstvo obrany. Nástenkový tender 2 s eufondmi na vedu ministerstvo školstva. SNS nekoná, nevymieňa, roztavené gaštany zodpovednosti nehádže. Radšej sa cvičí v hode. Hádže najmä perly ducha.


Idea organizovať iný ako vlastný stranícky život je top téma kapitána Danka. U svojich, vraj dobre zorganizoval straníkov, síce nenašiel ani jednu či jedného vhodného na ministerský post, ale chce nové (dankovské) pravidlá pre hnutia a strany. Čo ho kvalifikuje na otváranie tejto témy je odbornej, právnickej a všeobecne verejnosti záhadou.


Jeho 8-percentný mandát v ostatných voľbách by bola marginálna spoločenská i politická sila, ale amnézia na kauzy Smeru, držanie Kaliňáka a porozumenie politike „náš človek“ umožňuje úlety v rokováku parlamentu a ťažké zásahy do práva na združovanie sa. Koalícia so Smerom a Mostom mu nakreslila ihrisko, kde si môže voľne kopať do slobody. Asi najabsurdnejší moment som zažil pri vypočutí kandidátov na riaditeľa RTVS. Každý kandidát s USB kľúčom v ruke spustil pred poslancami na pôde NR SR prezentáciu! Koľká drzosť! Poslanci len spomínali, že niekedy aj oni mohli.


Fico Danka potrebuje, tak roztavené gaštany zodpovednosti budú odpichnuté ako vo vysokej peci a odtečú kanálom – skutok sa nestal. Danko bude zdobiť okolie parlamentu a prekrývať kauzy perlami a politickými smeťami ako prekrýva jeden drahý mosadzný smetiak druhým. Ano. Toto je obraz horúceho a aktuálneho politického leta – 5 smetiakov pri východe z hradu, lebo po každom predsedovi musí niečo zostať. Po súčasnom smetiaky.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 11:07