Alojz HlinaTASR/O. Ondráš
StoryEditor

Alojz Hlina: Fico a Becík vylievať mlieko môžu

17.08.2017, 11:35

Na Slovensku sa vyrába bryndza z francúzskeho ovčieho mlieka. Čo sme sa napočúvali o účinkoch, vôni, chuti našej slovenskej tradičnej bryndze. Čo sme sa napočúvali o tom, že bryndzu robí bryndzou to, že sa ovečky pasú na slovenských lúkach, najlepšie na Liptove a na Orave a úplne najlepšia, ak ju vyrobíte z mlieka takýchto pasúcich sa ovečiek v máji. 

A zrazu nikomu nevadí, že bryndza už nie je z mlieka slovenských oviec pasúcich sa na lúke, ale z mlieka francúzskych oviec (mliečny typ - malá krava) chovaných v maštali a intenzívne prikrmovaných všeličím. Ministerka pôdohospodárstva G. Matečná dokonca na to povie niečo v tom zmysle ako : No a čo?

Chcel by som vedieť, či by výrobcovia Roquefortu vyrábali ich slávny syr z mlieka od slovenských oviec. Tam sme to dopracovali. Sme na hanbu celej Európy. Na čo sme si dávali registrovať ochranné označenie, keď to sami takto falšujeme? 

Vylial som dve vedrá ovčieho mlieka na protest proti tomu, že sa bryndza na Slovensku robí z francúzskeho ovčieho mlieka a nik s tým nič nerobí. Áno, bolo mi ľúto toho mlieka.

Dokonca sme sa s manželkou kvôli tomu mlieku aj pohádali. Stále si však myslím, že je lepšie vyliať teraz protestne niekoľko litrov ovčieho mlieka, ako o rok vylievať tisíce litrov do kanála preto, lebo ho nebude komu predať a následne na to vyzabíjať stáda slovenských oviec preto, lebo ich chov bude absolútne stratový. 

Fico sa v jednom komentári pre HN pohoršoval nad tým, že som vylieval ovčie mlieko. Možno ste niektorí zachytili aj to, ako sa bývalý minister pôdohospodárstva S. Becík pohoršoval nad tým, že som vylial protestne ovčie mlieko. Viete, čo je zaujímavé?  

Ten istý pán S. Becík v roku 2009 vtedy ako minister pôdohospodárstva rečnil na tribúne. keď naši mliekari vylievali kravské mlieko a ešte ich k tomu hecoval /link č.3/. Slovenskí mliekari vtedy vyliali na protest cca 2000 l mlieka. A viete, čo vtedy robil Fico? Aj vtedy bol predsedom vlády. Vtedy sa nad rozlievaním mlieka nepohoršoval. Ani nešticoval svojho ministra za to, na akom proteste to bol.

Aké vlastne z toho plynie ponaučenie?
A/ Mlieko môžete vylievať len so súhlasom pánov Becíka a Fica?
B/ Páni Becík a Fico sú pokrytci?
C/ Môžete vylievať mlieko, ale musíte pri tom nadávať na hocikoho iného /najlepšie na Európu/, len nie na našu neschopnosť, chamtivosť a hlúposť?
D/ Môžete vylievať kravské mlieko, ale ovčie nemôžete?

Prvé tri možnosti sú správne. Tá tretia ani nemôže byť, lebo R. Fico nerozozná kravu od jalovice, nie to ešte kravské mlieko od ovčieho. Pri pánovi Becíkovi som ochotný veriť tomu, žeby to zvládol. Naša neschopnosť, chamtivosť a hlúposť spôsobí, že do troch- štyroch rokov sa na Slovensku vyzabíjajú všetky ovce. Ľudia z Ministerstva pôdohospodárstva DR sa však aj potom spolu R. Ficom budú ako hlupáčikovia usmievať pri tých posledných dvadsiatich ovciach, ktoré na Slovensku zostanú kvôli Agrokomplexu v Nitre a budú sa tváriť, že sa nič nedeje. 

Následne sa za sprievodu kamier presunú na ochutnávku tradičných slovenských výrobkov. Budú tlačiť do úst „bryndzu“ z francúzskeho ovčieho mlieka a rozprávať, aká je chutná a zdravá, tradičná a či veríte alebo nie, zopár ďalších hlupáčikov im bude tomuto „Potemkinu“ tlieskať.

Mimochodom, tento týzdeň začína Agrokomplex, určite tam tých dvoch pánov stretnete. Budú sa usmievať do kamier a tváriť sa múdro.
Spýtajte sa ich, prosím, kto môže a kto nemôže upozorňovať na to, že stav slovenského poľnohospodárstva je katastrofálny.

01 - Modified: 2024-04-15 11:57:12 - Feat.: - Title: Štátny úrad, ktorý sa zmenil na posla dobrých správ 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 10:27