Peter PellegriniTASR/J. Novák
StoryEditor

Trpezlivá politika pre ľudí

13.10.2021, 00:00
Som za politiku zdravého rozumu, mimo kultúrnych vojen, kde budeme presadzovať trpezlivú politiku každodenných riešení pre ľudí.

Za rok a pol sme svedkami dejinného rozkladu právneho a sociálneho štátu. Zo strany koalície cítime vyhorenosť, amaterizmus a neschopnosť ponúkať riešenia na zlé časy.

V oblasti právneho štátu stojíme na rázcestí, či Slovensko bude ešte demokratickou krajinou, alebo ju koalícia násilne zmení na policajný štát. Zlyhávanie pri riadení štátu nahrádzajú ambíciou obviniť a pozatvárať všetkých, ktorí im stoja v ceste a nahlas s nimi nesúhlasia. Policajný prezident si zamenil personálnu politiku za boj s „temnými silami“, kde tí, ktorí stoja na jeho „svetlej“ strane, môžu v mene vyššieho princípu porušovať zákon a robiť akúkoľvek svojvôľu, pretože sú to „jeho“ ľudia. Bez ohľadu na to, že štyria vyšetrovatelia sú obvinení, policajný prezident sa rozhodol svojvoľne ich vrátiť do funkcie. Takýmito nezákonnými prostriedkami nastoľovať zákonnosť je cesta do pekla, nech je dláždená akýmikoľvek vznešenými úmyslami.

Ak v oblasti budovania policajného štátu vidíme u koalície divoký mocenský ťah na bránu, úplný opak je v ekonomickej, sociálnej a zdravotnej oblasti. Predseda vlády Heger si zjavne žije svoj sen. Za všetko hovorí jeho patetické oznámenie „reformnej jesene“, aby ho vzápätí doslova prefackala realita. Sudcovia protestovali pred ministerstvom spravodlivosti a samospráva spolu s lekármi odmietli zdravotnú reformu. Vicepremiér Sulík sa pre zmenu smeje ľuďom do tváre a doteraz nepredstavil jediné opatrenie na rast cien energií a potravín. Maďarská vláda nám skupuje prostredníctvom štátneho fondu pôdu a pôdohospodárstvo má ministra, ktorý sa úspešne zatajuje do takej miery, že ochranu pôdy musel zobrať do rúk minister zahraničných vecí Korčok. Rozpočet stále nie je známy, hádajú sa o kreslá vo vláde a konflikt medzi Sulíkom a Matovičom je na spadnutie. Do toho sa razantne hlási o slovo tretia vlna pandémie, kde vláda opäť v prípravách zlyhala. Je to ako zo zlej knihy, ale, žiaľ, je to realita.

Pred opozíciou stojí otázka, ako ďalej v tomto marazme. Ľudia sa radikalizujú, chcú okamžité riešenie, ktoré však neexistuje. Zvolávanie protestov, mimoriadnych schôdzí je jedna cesta, na ktorej konci je len frustrácia. Som za politiku zdravého rozumu, mimo kultúrnych vojen, kde budeme presadzovať trpezlivú politiku každodenných riešení pre ľudí. HLAS-sociálna demokracia predložil pandemickú OČR, zníženie DPH z energií na päť percent a garantovaný rast dôchodkov minimálne o dve percentá. Zmysluplná je len trpezlivá a odborná politika s konkrétnymi riešeniami pre každodenný život človeka.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 10:32