Veronika RemišováTASR/J. Kotian
StoryEditor

Plán na cestu k slobode a normálnemu životu

08.12.2021, 08:30
Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľov je považované za riešenie pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania.

Strana Za ľudí ako jediná parlamentná politická strana od začiatku stojí za ľuďmi, ktorí sú chránení očkovaním a presadzuje pre nich voľnejšie pravidlá. V najbližších dňoch sa prehodnocujú opatrenia, my sa budeme konzistentne zasadzovať o to, aby boli postupne uvoľnené služby, obchody, bohoslužby či lyžiarske strediská pre ľudí chránených očkovaním, podobne ako je to v iných krajinách. Očkovaní ľudia chránia nemocnice, pracovné miesta a ekonomiku a nemôžu doplácať na to, že ich spoluobčania sa slobodne rozhodli, že sa nebudú chrániť očkovaním a radšej riskujú ťažký priebeh choroby.

Odmietame klamať ľudí v tom, že lockdown niečo vyrieši, ako to robí napríklad Peter Pellegrini. Opakujúce sa lockdowny ľudí nechránia, riešia iba akútnu situáciu v nemocniciach, ale obete odsúvajú na neskôr a popritom devastujú ekonomiku aj celú spoločnosť. Je isté, že korona tu bude aj na budúci rok a musíme sa pripraviť na dlhodobé fungovanie s týmto vírusom. Preto strana Za ľudí presadzuje, aby opatrenia motivovali k očkovaniu a nie ľudí od neho odrádzali, keďže očkovanie je osobitne u starších ľudí jediný nástroj, ako chrániť ich zdravie a zabezpečiť fungovanie nemocníc. Kapacitu nemocníc potrebujeme využiť pre všetkých chorých ľudí, nie iba pre ľudí s koronou, proti ktorej existuje očkovanie, na rozdiel od iných závažných ochorení ako je rakovina alebo infarkt, pri ktorých ochrana v podobe vakcíny neexistuje.

Zaočkovanie čo najväčšej časti obyvateľov je považované za riešenie pandémie na celom svete bez ohľadu na charakter spoločenského usporiadania. Tak ako očkovanie porazilo mnohé infekčné choroby v minulosti, pomôže aj pri zápase so súčasnou pandémiou. Strana Za ľudí preto navrhuje 5-bodový plán na efektívne riešenie pandémie:

1. Maximalizovať úsilie o zaočkovanie väčšiny populácie cez cielené opatrenia: personalizované pozvánky pre ľudí nad 50 rokov, opatrenia zvýhodňujúce ľudí chránených očkovaním, motivačné balíčky zdravotných poisťovní, lepšia dostupnosť očkovania v obchodných centrách a pod. Dostupnosť vakcín založených na klasických roky používaných technológiách (schválenie 2 vakcín EMA očakávané najbližšie mesiace) spolu s dátami o vysokej bezpečnosti doteraz používaných vakcín proti koronavírusu umožňuje zaradiť očkovanie proti korone medzi povinné očkovania minimálne pri ľuďoch nad 60 rokov (v súčasnosti je povinné očkovanie proti 10 chorobám).

2. Posilňujúca dávka (booster) pre všetkých dospelých s osobitnou kampaňou pre ľudí nad 50 rokov. Zároveň zníženie platnosti covid pasu na 9 mesiacov.

3. Systematické testovanie na školách pre zabezpečenie ich bezpečného fungovania počas celého školského roka. Systematické testovanie neočkovaných na pracovisku.

4. Zaviesť bezplatné testovacie sady na samotestovanie v domácnosti ako účinný nástroj prevencie šírenia ochorenia pri rodinných či priateľských stretnutiach.

5. Zlepšiť manažment liečby pacienta: štandardné protokoly po pozitívnom teste, podľa veku a rizika zostavený balíček dostupný v lekárňach, zvýšenie kapacity a dostupnosti liečby protilátkami v prvej fáze ochorenia pre starších ľudí.

Korona nezmizne, bude tu tak, ako aj iné infekčné choroby, a jediným racionálnym riešením je nastavenie pravidiel tak, aby spoločnosť mohla podľa nich fungovať dlhodobo.

01 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 02 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 03 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 04 - Modified: 2024-03-14 19:50:03 - Feat.: - Title: Raši reaguje na Remišovú. Odmieta, že by podujatie rezortu slúžilo na prezentáciu Pellegriniho 05 - Modified: 2024-03-14 06:08:33 - Feat.: - Title: Záškrt po dekádach zabíja, čierneho kašľu pribúda. Antivaxeri sú ako sekta, tvrdí pediatrička
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 03:35