Peter PellegriniHN Pavol Funtál
StoryEditor

Nádej pre spoločnú budúcnosť

28.12.2021, 23:00
Koalícia nemá jasného politického lídra, ktorý by štát viedol v ťažkých časoch a opieral sa o dôveru ľudí.

Hodnotiť starý rok na prahu toho nového je veľmi ťažké, ak nechceme iba skĺznuť do beznádeje a uchýliť sa len k vymenovaniu fatálnych zlyhaní vlády. Faktom však je, že rok 2021 bol rokom sklamaných nádejí a dezilúzie. A žiaľ, bol to opäť rok Igora Matoviča, ktorého považujem za najväčšie zlo v súčasnej slovenskej politike.

Bežní ľudia na Slovensku sú doslova unavení a uťahaní permanentnou deštrukciou štátu, ktorý im má byť oporou, rozhádanou vládou, ktorá im v ťažkej ekonomickej a zdravotnej situácii nevie pomôcť a studenou vojnou, ktorú rozpútali koaliční lídri medzi časťou zaočkovanej a nezaočkovanej spoločnosti. Cítia, že štát ich opustil zoči-voči každodennej skutočnosti, ich hnev narastá a riadia sa heslom zachráň sa, kto môžeš. Niekto ide protestovať na ulicu, iný porušuje nariadené pravidlá, alebo sa na protest nechce dať očkovať.

Koalícia nemá jasného politického lídra, ktorý by štát viedol v ťažkých časoch a opieral sa o dôveru ľudí tak, aby ich presvedčil, že ich dokáže previesť zlými časmi. Deštruovali dôveru v štátne inštitúcie a vyhlásili vojnu prakticky všetkým vrstvám spoločnosti.

Lož, klamstvo a spreneverenie sa vlastným predvolebným sľubom je súčasťou ich politiky a dokonca dokázali zbabrať aj ich výstavnú agendu, a to nastoľovanie spravodlivosti, ktorá sa zredukovala na úbohú politickú pomstu. Slovensko sa zmieta v chaose, ktorý je produktom pôsobenia najamatérskejšej vlády v jeho moderných dejinách. Ignorujú demokratické právo ľudí voliť, ako aj odnímať delegovanú moc, pretože sa boja ich hlasu.

V tejto agónii štátu, ktorý sa rozpadá pred očami, stojí pred opozíciou základná úloha. Ponúknuť zodpovednú, programovo ukotvenú politickú alternatívu zloženú z profesionálov a odborníkov, schopných od prvého okamihu riadiť štát a naprávať škody napáchané neschopnými amatérmi.

Hlas nikdy nebude účelovo surfovať na vlnách ľudskej frustrácie a hnevu, ale ponúkame konkrétne riešenia pre všetkých, čo im záleží na prítomnosti a budúcnosti Slovenska. Dnes ponúkame prostredníctvom našich riešení rýchlu pomoc, zajtra perspektívu. Naším programom nie je revanš, ale stabilita a ukončenie studenej občianskej vojny. Základom je obnovenie dôvery v štát a jeho inštitúcie.

Odmietame ekonomický cynizmus, ktorý nahrádzame sociálnym programom a solidaritou. Máme na čom stavať a ponúkame ruku všetkým, ktorí v ťažko skúšanom roku ukázali obrovskú energiu v zápase s pandémiou a s ťažkými ekonomickými podmienkami. Všetkým tým sklamaným zdravotníkom, samosprávam, štátnej správe, športovcom, podnikateľom či zamestnancom. Ich odvaha, statočnosť a neskutočná energia je devízou, o ktorú sa treba v novom roku oprieť. Sú zároveň nádejou pre spoločnú úspešnú budúcnosť našej vlasti.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 14:24