TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Hokej má zarábať pre hokej. Preto Košice

22.05.2018, 14:19
Autor:
Karol WolfKarol Wolf
Slováci stopercentne vypredajú košickú Steel Arénu, čím sa zvýši predpokladaný počet predaných vstupeniek.

Majstrovstvá sveta v hokeji sú pre našu krajinu absolútnym sviatkom. A pre hokejový zväz vítanou príležitosťou zarobiť zopár miliónov eur, ktoré hokej nielen potrebuje, ale si ich aj zaslúži. Preto je správne využiť opciu organizátora a posunúť zápasy našej skupiny do Košíc. Je to správne, racionálne a ekonomické. A jednoducho vysvetliteľné.

Po prvé. Slováci stopercentne vypredajú košickú Steel Arénu, čím sa zvýši predpokladaný počet predaných vstupeniek na šampionát a tým aj zisk hokejového zväzu.

​Po druhé. Určite by vypredali aj bratislavský Nepelov štadión, ale to zase ľavou zadnou zvládnu bratia Česi. Takže máme vypredané arény dve.

Po tretie. Košice dostanú hokejový impulz, ktorý by možno mohol pomôcť vrátiť záujem o tento šport do kedysi hokejového mesta, ktoré dnes nevie vypredať svoj hokejový stánok ani počas súbojov play-off v Tipsport lige.

Po štvrté. Celý Východ, kde „nič nie je“, si vlastne takéto gesto svojím spôsobom aj zaslúži.

Vo výpočte by sa ešte dalo určite dlho pokračovať, ale vec sa zdá byť aj takto pomerne jasná a zrozumiteľná. Zostáva len dúfať, že skupina, ktorú sme si takto „vyfasovali“, je a bude pre nás hrateľná, čo sa na prvý pohľad zdá byť celkom realistické.

Pretože potom by si našich hokejistov mohla (minimálne na jeden zápas) užiť aj Bratislava.

Zhrnuté a podčiarknuté – náš národný šport, ktorý sa nesie v znamení Košice proti Bratislave a naopak, by sa pre tento prípad mohol na chvíľu utíšiť a obe metropoly by sa mohli na chvíľu vziať na milosť. Košičania by mohli uznať, že Bratislavčania im vlastne nikdy nepriali nič zlé, a naopak Bratislavčania by mohli uznať, že invázia šikovného „východniarskeho“ krídla k Dunaju je vlastne normálna vec.

Úplne super by bolo, keby sa v rámci tohto „hokejového zmierenia“ tí východniari, ktorí v Bratislave a okolí dlhodobo žijú a žiť chcú, napríklad prihlásili v hlavnom meste na trvalý pobyt (ich dane hlavné mesto potrebuje) a prestali v diskusiách na sociálnych sieťach nadávať na mesto, kde žijú.

A úplne najviac super by bolo, keby sa v oboch mestách dokázali sformovať výbory, alebo nejaké občianske združenia, ktoré by si navzájom vyhlásili súťaž o to, ktoré mesto dokáže pre MS 2019 urobiť viac cool program.

Takýto fight by veru stál za to.

Autor je riaditeľ PR agentúry Dynamic Relations.

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 08:31