TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Alojz Hlina: Kráľ populistov Robert Fico

29.05.2018, 13:54
Hrubozrnný populizmus preráža ďalšie dno.

Populisti chcú ústavným zákonom teraz zakázať niečo, čo môže nastať približne o 15 rokov. Zaráža ma tá dojemná starostlivosť o niektoré skutočnosti v ďalekej budúcnosti. Budúcnosti presahujúcej skoro štyri volebné obdobia.

Smer mal doteraz politický horizont len po najbližšie voľby, zrazu akí "štátnici" sa z nich stali. Smer a SNS sa chystajú zastropovať dôchodky do ústavy. Opakujem, do ústavy. Som zvedavý, kto sa bude na tom spolu s nimi podieľať. Títo populitistickí politici o 15 rokov už nebudú rozhodovať o ničom a tí, ktorí budú, to budú mať po týchto populistoch naozaj ťažké.

Ak toto idú dávať do ústavy, tak potom očakávam, že niekto príde s návrhom ústavného zákona, aby o 15 rokov boli dôchodky rovnako vysoké ako bude priemerná mzda v banke. Takéto niečo v ústave by tiež pomohlo už teraz stabilizovať preferencie populistických strán.

Alebo dajme teraz do ústavy, že o pätnásť rokov nebudú žiadne dane. Zastavme týchto populistov! Hazardujú s našou budúcnosťou.

Počul som Fica ako odôvodňuje tento návrh: „ ...veď predsa nemôžu ísť sedemdesiatroční ľudia do dôchodku... „ Odchod do dôchodku sa zvyšuje cca o dva mesiace ročne. Teoreticky by podľa terajšieho automatu mohli ísť sedemdesiatroční ľudia do dôchodku v roku 2065.

Doba je tak dynamická, že nevieme niektoré skutočnosti prognózovať v horizonte pár rokov, ale Fica dnes „trápi“ čo bude v roku 2065?

Pri všetkej úcte, ani mňa a ani Fica za nejakých päťdesiat rokov už nebude trápiť vôbec nič. A v čase keď budúcim politikom chce Fico nechať blokáciu v ústave, teda za cca 15 rokov, Fica už určite nebude trápiť politika, ale možno to, či mu dobre drží zubná protéza. Nechajme prosím vysporiadať sa z týmito skutočnosťami tých, ktorí prídu po nás a nechajme na nich, aby hľadali riešenia.

Fico „stropuje“ dôchodky a pýta si potlesk. A žiaľ, aj ho dostane. Paradoxne ho dostane najviac od tých, ktorých sa to priamym efektom nedotkne skorší odchod do dôchodku/, ale dotkne sa ich to nepriamo a negatívne, lebo tie ich existujúce dôchodky budú menšie, resp. nebudú rásť .

Kam až je Fico schopný zájsť, aby ochránil svoje záujmy?

Existuje niekde krajina, ktorá ma číslovku veku, v ktorom sa odchádza do dôchodku, v ústave?
Smer a jeho nohsledi programovo pracujú na tom, aby zničili Slovensko.

Ostáva už len doriešiť, kde bude sídliť kráľ populistov. Kráľ, ktorý vycical svoju krajinu. Poskladáme sa mu na Drakulov hrad v Rumunsku alebo mu budú stačiť zrúcaniny hradu Čachtickej pani?

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 03:44